keskiviikko 28. syyskuuta 2011

kalasta sekaisin -- had some really nice fish


sain hyvän reseptivinkin tänään kokonaiselle kuhalleni ja voi että oli niin niin hyvää.

laita kala folion päälle. ripottele suolaa kuhan pinnalle ja "mahaan". sitten voi laittaa voita kalan sisälle ja sitä foliota voi myös vähän voidella. lopuksi sinne sisään laitetaan pieneksi pilkottua tuoretta tomaattia ja timjamia. laitoin myös tuoreen basilikan lehtiä vähän kun sattui olemaan. paista uunissa n. 45 min. 200 asteessa. tarkista kypsyys selkäevästä.


tiistai 27. syyskuuta 2011

tänään -- today

ihan vain nopsaan tulin laittamaan muutaman muistokuvan tältä päivältä joka alkoi hima&salin aamupalalta. kiva päivä takana. nyt tarvitsen paljon unta. hyvää yötä!









sunnuntai 25. syyskuuta 2011

lapset -- children




anteeksi W-vauvasemme... mutta oli niin hauskaa katsella sinun ensimmäisiä perunamaistiaisiasi. aluksi maistelit mielenkiinnolla, lopuksi tuli pieni ihmetysvaikerrus. isi ja E syöttivät W:lle näin alkuun vain muutaman lusikallisen perunasosetta. isoäidiltäni saamalla hopealusikalla. peruna taas oli mummin ja ukin tuliaisia lampimökiltä. ne perunat muuten ovat niin hyviä, puikulaista siikliä.

mietin tuossa juuri että viikonlopun hyvä päätös oli keskittyä lapsiin. pe:na iltapalan jälkeen keittiössä soi: "sing of good things not bad, sing of happy not sad, sing, sing a song...". lauloimme ja tanssimme kaikki. näin miten onnellinen erityisesti S oli, hän ihan "kaatui" käsivarsilleni. kaikilla oli hyvä mieli, kukaan ei halunnut puhua ikävään sävyyn. ihmettelimme M:n kanssa kun vaatteet sujahtivat nopeasti pyykkikoriin. käskemättä. mietin sitäkin että jos elämässä aina olisi helppoa, ei tällaisia hetkiä huomaisi, pitäisi itsestäänselvyyksinä.

eilen huomasin lähentyneeni D ja S:n kanssa taas sellaiselle normaaliasteelle jolle minusta kuuluu palata aika ajoin. makoilimme lauantai-iltana sohvalla ja keksimme vitsejä. tyyliin: "sano kukka". "kukka". "sun housussa on sukka". ja muita jännittäviä variaatioita. tuonkin jälkeen kohtelimme toisiamme entistä kivemmin. sitten jokainen sai lämpimän kylvyn, minkä jälkeen kukin sai vuoronperään omassa rauhassaan syödä iltapalansa kylpytakki päällä kynttilänvalossa.

tänään olimme kirkossa, missä tunsin oloni hieman kummalliseksi kun toinen korvani on jotenkin juntturassa. en ollut varma kuinka kovaa puhuin enkä kuullut hyvin. laulaminenkin tuntui melkein mahdottomalta. huomenna saanen tukokset auki. illalla kolme isointa lasta näyttelivät meille hauskoja juttuja. ihania hetkiä.

perjantai 23. syyskuuta 2011

jee viikonloppu -- nice it's weekend






hyvää viikonloppua teille jokaiselle! täällä luvassa ei ole mitään suurta, yritän olla läsnä lapsille, ollaan kotosalla, tavataan pikaisesti mummia ja ukkia ja muutamat synttärit on luvassa.

otimme tänään varaslähdön viikonloppuun. ei kerhoiltu vaan käytiin postissa hakemassa E:n uusi talvipuku (olen kovasti tyytyväinen, travalle.fi, reilu 80 euroa on parempi kun 160 euroa, tykkään kovasti, kokoruskea), kaupassa ja kirjastossa. sitten meillä piipahti vieraita sillä aikaa kun D ja S kyläilivät luokkakaverin luona.

tiistai 20. syyskuuta 2011

onnea on omena -- apple time













kun E oli kerhossa teimme pikkuystäväiseni kanssa kahta eriväristä omenasosetta. ihanaa kun sain omenoita kahdelta ystävältä. nyt meidänkin keittiössä tuoksuu syksy. parhaat jätimme syömäomenoiksi ja eilen tein ison omenapiirakan.

kaikenlaista pikkupuuhaa on täällä listalla. esimerkiksi pari vuotta odotellut passiasia, joka on nyt ihan pakko hoitaa kuntoon, jotta varmuudella pääsisin jouluksi kaliforniaan. unohtivat vuonna 2007 ottaa passistani pois erään vihreän lappusen eli yhdysvalloissa epäillään että saatoin asua siellä vuodet 2007-2009. nyt yritän todistella. turhauttavaa pikku puuhaa. olen myös asioinut kaihdinliikkeessä varmistaakseni ruuvattavien asioiden listan henkiinjäämisen :).

lauantai 17. syyskuuta 2011

pyöräretki & habitaren terveiset -- a cycling trip & greetings from habitare

minä ja kolme vanhinta lasta lähdimme aamupäivällä pyöräretkelle. puitteet olivat upeat, ilma ja maisema mahtavat. alkuun kaikki meni hyvin kunnes lopuksi E:lle ja S:lle tuli sellainen riita että naamat myrtsissä läksimme kotiin. kesti tovin ennenkuin sain koottua itseni :). en tykkää kun asiat eivät suju niinkuin haluaisin!


S: "äiti katso minkä löysin. miksi se on vihreä?"



E ja S majalla.



D noutaa rakennustarpeita.



sitten muutama kiva juttu habitaresta. (muutakin kivaa oli. osasta otin vain esitteen mukaan, en kuvaa).

tykkäsin näistä kolmesta simppelistä kangasverhoillusta lampunvarjostimesta. kangas oli ohut pellavamainen.



tämän valmistajan unohdin jo kotimatkalla.




näille pukkijaloille olisi käyttöä monessa.



tämä simppeli matala pöytä oli kaunis. kauniit yksityiskohdat. jalat tulevat kannen läpi.



tulikiven marmoriset saunakivet olivat kauniita. ne sopivat sähkösaunaan. pehmentävät sähkösaunan kipakkaa löylyä. (marmorikivet laitetaan kiuaskivien päälle. vastuksia vasten niitä ei kannata laittaa, voivat haljeta). tuo määrä eli n. 8 kg maksaa kuulemma noin 30 euroa.


kainun pöytä. tykkäsin tästä. huoleton, helppo lähestyä. kivat puiset jalat, joissa minusta on viitteitä pirtinpöytään ja pukkijalkoihin eli jollakin tapaa käsityömäistä henkeä mukana tässä modernissa kalusteessa.


vanha kunnon nikari. tässä uutta vaihtelua pystynaulakkovalikoimiin. (ainakin minulle tämä malli oli uusi).



iittalan messuosasto saa minulta 10 pistettä. modernisti muotoiltu valkeus (jota vasten värikkäät lasit olivat) ja harmaa puu (seinä, lattia, kalusteet) olivat onnistunut yhdistelmä, hyvä näyttämö astioille.

kastehelmi posliinilla, sekä punaisena että harmaana olivat kauniita. sopivat monen kanssa.


yksinkertainen kaunis tuoli eli väreissä. tässäkin on kalusteeseen saatu pienellä yksityiskohdalla tietynlaista henkeä, viitteitä menneeseen. harmi kun en koeistunut tätä tuolia. varsinkin pieniin tiloihin saattaisi olla hyvä tämä malli. kooltaan melko pieni.

perjantai 16. syyskuuta 2011

pieni auttaja -- the littlest helper

rintamerkistä näkee missä me olimme tänään :). muutenkin kiva päivä takana. huomenna luvassa luontoretkeilyä ja minun pakollinen parin tunnin habitarekierros. messut ovat minusta aika luotaantyöntäviä, mutta täytynee taas päivittää uutuudet.

from the badge you can see where we were today :). also in other ways a nice day behind. tomorrow some nature tripping and my obligatory couple of hours long habitare tour. trade fairs are quite repulsive but i shall update the newest releases (this is the annual interior and furniture fair).