olen siirtynyt ajatuksen asteelta hieman korkemmalle asteelle. en oikein osaa päättää mitä värejä käyttäisin isoäitini perintökokoelmasta (tässä osa) ja pitkät puikot ovat kateissa, mutta lankojen kartoitukseen asti pääseminen on erittäin lupaava alku :).
pelmenitaikinavaras.
ylimääräinen jauhelihasipuliseos paistui munakoison ja paprikan kanssa salaattiin. täydellinen päivällinen!
tässä teillekin, jos innostutte:
pelmenit venäläisen tuttavani tapaan (n. 50 kpl):
1 dl vettä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 tl suolaa
vähän öljyä
taikina alustetaan kiinteäksi, joustavaksi, ei tarttuvaksi.
täyteseos:
200 g jauhelihaa (raakaa)
1 sipuli (pieneksi pilkottuna ja paistettuna, jotta ei riko taikinakuorta)
2 rkl majoneesia
mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
keitinliemi:
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
laakerinlehti tai kaksi
maustepippureita n. 10 kpl
kaulitse taikina parissa erässä mahdollisimman ohueksi. kapealla juomalasilla, snapsilasilla tms. saa sopivia, n. 5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. nosta nokare täytettä ympyrän päälle. taittele, paina ensin sormilla reunoja hieman kiinni yhteen, sitten haarukalla. nipistä vielä päät yhteen. keitä pelmenejä keitinliemessä kunnes ne nousevat pintaan (n. 6 min.). tarjoile voin ja persiljan kanssa (minä en lisännyt voita). tai smetanan, mutta ilman smetanaa oikein hyviä. valmistamiseen kannattaa varata n. tunti.
ei ollut vaikeaa ja nuo oli superherkullisia. nirsoinkin lapsistamme söi innolla.
kiitti! näitä vois kokeilla ja ehdottomasti smetanan kanssa ;)
VastaaPoistaOllos hyvä. Vie kielen mennessään ilmankin, molempi hyvä.
Poistablogissani on sulle jotain ;)
VastaaPoistaKurkkasin juuri :)
PoistaNam, näyttää superhyviltä ja meillä myös lapset tykkää. Olen tosin tehnyt vain pakasteista.. Hyvä idea, ostankin niitä huomiseksi äidille kun tulee hoitamaan lapsia ja ruokaa pitää varata!
VastaaPoistaHeh, kyllähän se noinkin onnistuu. En ole itse uskaltanut ostaa pakastealtaasta sen jälkeen kun kerran ostimme lasten kanssa makeita versioita, muistaakseni rahkatäytteisiä pelmenejä. Ne oli ihan kamalia! Huom. yleensä tykkään kaikesta. Mutta joku muukin oli tykännyt suolaisista, joten ehkäpä vielä uskallan kokeilla. Olisi mukavaa vaihtelua kalapuikoille tms. pikaruuille. Hauskaa treffailua miehesi kanssa. Luin juuri että sushi-kurssille.
PoistaAi että, kuulostaapa herkulliselta! Täytyy laittaa tämä resepti kokeiltavien listalle!
VastaaPoistaKiva! Luultavasti et tule pettymään :) Jos tuoreeltaan lämpiminä syöt.
VastaaPoistaoi ei, pitääkö munkin nyt ruveta näpertämänä pelmeenejä... mun mielestä jo kaalilaatikon tekeminen on vaivalloista.
VastaaPoistaMutta kun pelmenien tekeminen on niin terapeuttista. Oikeasti, tykkäsin! Kaipasin kai jotakin käsillätekemistä.
PoistaSuperherkulliselta kyllä näyttää. Kiitos kun jaoit!
VastaaPoistaKiva kun iloa muillekin. Musta näistä tuli jopa maukkaampia kuin mitä muistin pelmenien olleen jossakin ravintolassa.
Poista