when we have time we like making tomato salsa and guacamole by ourselves. the recipes are from a book by jane milton: mexican --healthy ways with a favorite cuisine. the book has lots of lovely recipes. also those foods that i haven't seen in the mexican restaurants in finland. i'm happy to loan the book to people i know if you're interested.
ainoa mikä noissa resepteissä on musta huomioitava on sipulin määrä. suomalaista vaaleaa sipulia kannattaa laittaa noin puolet reseptien määrästä. chilinä käytän itse tummaa meksikolaistyylistä chilijauhetta, mutta tavallinenkin täältä saatava sopinee. oman maun mukaan.
guacamolen tykkään surauttaa sauvasekoittimella. kaiken, myös sipulit ja korianterin, mutta en tomaatteja.
i normally make half sizes of these two recipes.
ainoa mikä noissa resepteissä on musta huomioitava on sipulin määrä. suomalaista vaaleaa sipulia kannattaa laittaa noin puolet reseptien määrästä. chilinä käytän itse tummaa meksikolaistyylistä chilijauhetta, mutta tavallinenkin täältä saatava sopinee. oman maun mukaan.
the only thing i need to adjust is the amount of the onion. the finnish white onion is so strong that i recommend using only half of the amount the recipe suggests. as chili i use the dark mexican style chili powder but also the one we get here should work. season it as strong as suitable for your taste.
guacamolen tykkään surauttaa sauvasekoittimella. kaiken, myös sipulit ja korianterin, mutta en tomaatteja.
i like making the guacamole with a blender. i put everything in there, also the onions and the cilantro/coriander but not the tomatoes.
the discounted avocados and the pregnancy inspired me to make these for today's dinner :) yes, i am pregnant! we're very happy that everything seems to go well, the pregnancy and my body are ok. hopefully we will get some addition to our family in the early spring (somewhere it will already be summer at that point though).
Ihania reseptejä ja vielä ihanampia uutisia!! Kaikkea hyvää koko teidän perheelle ja ennen kaikkea uudelle elämälle :) -Tiina
VastaaPoistaONNEKSI OLKOON!!! :D mikä ilahduttava uutinen! ja mitä ihania meksikolaisherkkuja!
VastaaPoistaHei, onneksi olkoon teidän perheellenne! En ole pitkään aikaan poikennut blogiisi, mutta nyt satuin kurkkaamaan. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Raskausaika on niin erityinen ja samalla uskomattoman monimutkainen kokonaisuus. Kaunista syksyä, A-M.
VastaaPoistaIhanan kevyen näköisiä herkkuja. Ja ihania uutisia - paljon onnea!
VastaaPoistaOnneksi olkoon! Neljä lasta on aikamoinen saavutus :)
VastaaPoistamitä uutisia, ihanaa! onnea!
VastaaPoistahyvännäköisiä sapuskoita. mä lainaisin mielelläni tuota kirjaa joskus.
Congratulations! That's wonderful news!!! And what a lucky baby, to get so much healthy, yummy Mexican food!!! (I'd love those recipes / the book, sometime)
VastaaPoistaFor now, enjoy your little pea!
nami miltä näyttää!harmittaa kun sateen vuoksi en viitsinyt lähteä maistelemaan.hyvin kaikki menee!halit.m
VastaaPoistaKiitos kaikille onnitteluista <3 <3 Veljeksetkin ovat täällä innoissaan. Kerroimme heille vasta sunnuntaina asiasta, koska tiesimme että seuraavana päivänä kaikki tietävät siitä. Ja niinhän se oli! Ihana kun he niin onnellisena kertovat kaikille.
VastaaPoistaMinnalle vielä noista ruuista, että ne tortilla chipsit kyllä aika hyvin tasottaa tuota ruuan keveyttä :) Söimme noita kokkailuja myös bean burritoksien kanssa, jotka onneksi ovat melko rasvattomia.
Heli ja Isa: Täytyy muistaa laittaa kirja kiertoon teille!
Onnea ihana Heini!!!
VastaaPoistaOnnea Heininen - ja perhe! Voi mitä kivoja ja hienoja uutisia!
VastaaPoistam-mix
Voi kuinka upeita uutisia! Onnenhalaus!
VastaaPoistaTäällä lisää onnitteluja! Kiitos!
VastaaPoistaIhania uutisia!!! Paljon paljon onnea ja hyviä vointeja sulle :)
VastaaPoista