sunnuntai 31. tammikuuta 2010

eräs sunnuntai -- a sunday

olipa piristävää saada pitkästä aikaa vieraita tänään. tykkään kattaa pöydän ja laittaa kynttilät palamaan. hyvä päivä. it was refreshing to get some guests today after a long pause. i like setting the table and lighting the candles. a good day.perjantaina D kysyi minulta: "saadaanko me teiltä jotkut lahjat?", tarkoittaen synttärilahjoja. "joo-o, kyyyllä kyyyllä". eilen M sitten meni katsomaan keskustaan, löytyisikö jotakin kivaa. on friday D asked from me: "will we get gifts from you?", meaning some birthday gifts. "Ye-es, ye-es, yeees". yesterday M went to the city to have a look if there would be something nice.
annoimme lahjat jo tänään. tässä S:lle, joka on kiinnostunut numeroista, viikonpäivistä, kuukausista ja vuodenajoista. kyllä D tykkäisi myös, mutta hän sai puisen rakennussarjan, josta voi rakentaa erilaisia linnan tyylisä rakennelmia. jälkeenpäin mietin, että jotkut omatekemät lahjat olis olleet niin kiva antaa ja etenkin tehdä. juuri heille. robotit tai villatakit tai jotakin muuta. we gave the gifts already today. this is for S who is interested in numbers, days, months and seasons. D would also like it though but he got a wooden building kit that you can turn into castle like buildings. afterwards i thought it would have been nice to give them something i made myself, especially nice to make it. robots or cardigan sweaters or something else.

6 kommenttia:

  1. ONNEA S&D!Tulee varmasti hieno kakku!laitappa kuva sitten tänne;) ja tuo kattaus näyttää niiiiin herkulliselta.on olleet vieraat kyllä onnekkaita.hih,kateellisen panettelua...kun itsekkin taas kerran juhlia la:na järjestelin.m

    VastaaPoista
  2. Heininen : )
    Voi mitä synttärisankareita ja pieniä robotinomistajia! Onnea jokaiselle, sekä vuosista, että kaikesta muusta ihmeellisestä!
    Mainitsit jossain viattomuuden, poikasista puhellessasi, ja sitä juuri olen muutaman päivän mietiskellyt, melko hiljan jossain ohjelmassa lastenpsykiatri Jari Sinkkosen sanottua jotenkin seuraavasti: "kehitys ei koskaan tapahdu puutteesta" - kyse taisi olla sokeasta lapsesta, ja lause viittasi siihen ettei pieni lapsi tunne sokeuttaan (ts. puutetta) ainoastaan potentiaalinsa ja ponnistaa pelkästään siitä mitä on, ei koskaan siitä mitä ei ole - ihmeellistä eikö totta <- ja tämä on viattomuutta ... sellaisia ovat pienet lapset, eläimet ja Kristus; ponnistavat aina potentiaalistaan ja vain siitä.

    tuttu piiloutuja

    VastaaPoista
  3. Kiitos m :)! Ja eiköhän tässä taas tavalla tai toisella tai monellakin eri tavalla tavata RUOKApöydän ääressä :D

    Piiloutujani rakas: Viattomuus, niin, totta turiset. Ja täten pikku "pahanteoissaankin" he ovat vielä viattomia. Ja sekin tuli mieleen, että jos itse muistais sen että siitä mitä ei ole en voi ponnistaa minnekään eli turha liiaksi aatella tietyntyyppisiä minulla ei ole -asioita.

    VastaaPoista
  4. edelliseen postiin piti kommentoida, kun oli niin hellyyttava kuva kaksosista vastasyntyneina vierekkain! niin suloista, miten he saa turvaa toisistaan, koska olivat masussa jo pitkaan noin. Emma tayttaa parin viikon paasta nelja! en tajua minne aika vaan hurahtaa. akkia ne kasvaa....

    VastaaPoista
  5. "Ja sekin tuli mieleen, että jos itse muistais sen että siitä mitä ei ole en voi ponnistaa minnekään eli turha liiaksi aatella tietyntyyppisiä minulla ei ole -asioita."
    Niinpä! Tämä on muistettava minunkin.
    - piiloutuja vielä täällä kurkkimassa : )

    VastaaPoista
  6. Annakaisa: Tässä on saanut seurata millaista hyvä ystävyys voi olla. Miten paljon toisesta voi välittää, miten paljon toisen reaktio voi kiinnostaa, miten paljon toisesta voi huolta kantaa. Emmakin jo neljä! Tosiaan, kohta he kaikki on jo 10 ja sitten 15 ja sitten 20!

    Piiloutuja: kiva kun kurkit :) Tossa on aika iso pala muistettavaks.

    VastaaPoista