maanantai 23. toukokuuta 2011

sadepäivän iloja -- joys of a rainy day

eilen ajattelin että olisi kiva tänään vauvan nukkuessa tehdä jotakin kahden E:n kanssa. jutella ja puuhata yhdessä. olimme lähdössä ulos kun alkoi sataa vettä ja salamoida. tulikin sisäpäivä. ihan kiva niinkin. E muisti että olin luvannut että joku päivä teemme hänelle rannekorun.


E on viimeaikoina ystävystynyt kovasti erään tytön kanssa kerhossa ja halusi tehdä hänellekin korun (kuvassa). kaveruksilla on hauskoja juttuja. huumorit menevät yksiin. ilo on katsella sellaista. viime viikolla kotieläinpiharetkellä olivat tietysti istuneet vierekkäin bussissa. minä olin melkein tippa linssissä ollessani E:a vastassa kun tuli "yksin" isolta retkeltä isosta bussista. odotin milloin omani ilmestyy oviaukolle. mikähän siinäkin lopulta oli niin liikuttavaa :)?




sateen ropistessa ikkunalautoihin leivoimme E:n kanssa sämpylöitä. samoilla uunin lämmöillä tuli raparperiirakkakin. kiitos vaan villiin syreeniin :).

takuuvarma raparperipiirakan ohje!

pohja:
100g leivontamargariinia (hieman sulatettuna)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

täyte:
oman maun mukainen määrä pieneksi pilkottua raparperiä
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

sekoita ripeästi isolla lusikalla kulhossa sokeri ja margariini. lisää munat ja muut aineet. taputtele taikina vuokaan. sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. ripottele päälle raparperinpalat. paista 225 asteessa noin puoli tuntia. (reunat meinaa palaa joten jossakin vaiheessa laitan folion päälle loppuajaksi).


kesä alkaa olla mielessä. mitä kaikkea sitä haluaisi tehdä. ei haluaisi liikaa suunnitella mutta jotakin kuitenkin. mitä suunnitelmia teillä on?

2 kommenttia:

  1. se on kyllä mahtavaa kun lapsilla onnistuu nuo kaverisuhteet ja hei mä muistan omat "tipat silmäkulmassa" ku lapset on ollu ekaa kertaa noilla retkillä yksin.voih. niin,kesäviettosuunnitelmat on aika kotikaupungissa ja mummolassa ja tietty helsinkiretkiä...

    VastaaPoista
  2. Vielä edessä noita hetkiä meillä molemmilla... Suomimatkailu on parasta. Teillä siellä onkin uudessa kodissa ja kotikaupungissa mukava vietellä kesää!

    VastaaPoista