maanantai 2. heinäkuuta 2012

kauppatorilla ja ostoksilla -- at the outdoor market



oi miten ihania olivat nyt suomalaiset avomaanmansikat (pienemmät olivat muita edullisempia, 5e/l, vaikka minusta ne ovat usein niitä parhaita!). grandma ja grandpa halusivat viimeisenä suomivierailupäivänään mennä kauppatorille. ilma oli täydellinen toripäivää ajatellen. kiertelimme, katselimme, mietimme puukkoja pojillemme (mutta mieheni osti ne myöhemmin heidän kanssaan marttiinin puukkomyymälästä). grandma osti muutamia tuliaisia, suomalaista käsityötä. kauniita juttuja siellä olikin. hyvä paikka ostaa esim. puisia käsin tehtyjä palapelejä (pienille lapsille suurin osa mutta myös vähän isommille oli kivoja erilaisia), moderneja eri värisiä yksivärisiä villaponchoja, hopeakoruja ym. söimme lounaaksi täytettyjä lettuja "crepes" ja muikkuja.





kotimatkalla käväisin tutustumassa cos-vaateliikkeeseen ja kappas, siellä oli monia minun näköisiäni vaatteita, joten aletavaraa lähti mukaani. olen pitkään tarvinnut kevyttä neuletakkia, ihanaa nyt sen sain! kaikelle muullekin tulee käyttöä. teidän pitäisi muuten joskus nähdä vaatekaappini :) se on loppujen lopuksi hyvin suppea. se mitä arjessa käytän. lisäksi ilokseni olen säästänyt muutamia laadukkaita hyvänä säilyneitä vaatteita reilun 10 vuoden takaa ja huomaan niitä käyttäväni ja yhdisteleväni muun kanssa silloin tällöin. osa taas on odotellut raskauskilojen karisemista jotta niitä voisi taas käyttää sopivan tilaisuuden tullen. ihan kaikki ei vielä (koskaan?) mahdu päälle.

 heh, cos ilmaantui minunkin kotiini ;)








mutta täytyy sanoa että cosissa oli hirveen kivoja simppeleitä, minun makuuni ei liian räiskyviä vaatteita. ale siellä on nyt -30 ja -50 %. 

6 kommenttia:

  1. Oisko tuo suppea vaatekaappikin pikkulasten äitien ongelma? Mun ainakin. Raskauskilot ovat tulleet kai jäädäkseen, joten mulla ei ole jäljellä mitään ajalta ennen lapsia. Paitsi joku nahka- ja farkkutakki odottamassa tyttöjen teini-ikäistymistä... Loppujen lopuksi aika vähällä pärjää, enkä haluaisikaan hirmu laajaa vaatevalikoimaa. Mutta olis kiva että päällepantavaa löytyisi helposti eikä tarvitsisi joka toinen aamu kirota sitä että jokin tarpeellinen on taas pyykissä.

    Kivoilta näyttävät nuo uudet vaatteesi. Sääli, ettei täällä ole vastaavaa liikettä. Mun ongelma on, etten jaksa enää kierrellä vaatekaupoissa, ja ettei useimmissa paikoissa tunnu olevan mitäään miellyttävää. Arkikäyttöön sopivia kivoja, yksinkertaisia, luonnonmateriaaleja, helppoja yhdistellä.

    VastaaPoista
  2. :-) Ainakin minun "ongelma". Tai kuten sanot, en itsekään loppujen lopuksi haluakaan hirmu suurta vaatevalikoimaa. On varmasti kyllä ihmisiä joilla on vielä suppeampi valikoima kuin minulla, mutta aika usein tunnen itseni outolinnuksi erilaisissa tilanteissa esim. kun käyn kirppareilla ja näen jonkun myyvän vaatteitaan, joita on jo siellä kamalasti enemmän kuin mitä minulta ikinä löytyy :D

    Sinä et Cosin neuletakkeja tarviikaan kun teet itse niin mahtavia juttuja. Materiaalintuntu on minullakin tullut tärkeämmäksi vuosi vuodelta ja tuotteen ajattomuus sekä se että sitä on huoletonta ja mukavaa pitää päällä. Netissä en itse osaa oikein shoppailla, siellä olisi enempi valinnanvaraa.

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko oli! Ehkäpä piipahdan huomenna jos siellä jotain vielä on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tärppäsi! Normaalihinnat on kohtalaisen korkeat, mutta alehintaisena ostin kun löytyi hyvät ja hyviä materiaaleja olevat.

      Poista
  4. ihanaa kun olet löytänyt mukavia vaatteita ja vielä alesta. tulee hyvä mieli kun löytyy kivoja!
    kylläpä kaksi viikkoa meni nopeasti! no isovanhemmilla oli varmasti mukava loma! loman jatkoja teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista! Tuossa liikkeessä olisi ollut enemmänkin kivaa, mutta yritin pysytellä vain tarpeellisessa. Tuli tosiaankin hyvä mieli kun löytyi mukavia juttuja. Ei tarvii mennä enää alepaikkoihin kun löytyi kaikki samalla kertaa. Kerrankin ensimmäinen alepaikka tärppäsi ja kaikki vielä alehintaisena. Niin ja omaa kokoa.

      Poista