torstai 31. lokakuuta 2013

muistoja ja muuta -- memories


(pyykkipäivän satoa).



ruusukaalit ovat nyt aivan ihania.



mehiläisvahatilaukseni. täältä. tuli eri muodossa kuin tilasin, mutta ehkäpä se siitä.





eskarilaisen piirtämän luonnoksen pohjalta mieheni koversi meille kurpitsalyhdyn. minä pääsen viikonloppuna aikuisten halloweenjuhliin. hauskaa. en ole pitkään aikaan pukeutunut naamiaisasuun. mielessä on monta vaihtoehtoa (joista ehkä mikään ei ole kovin hyvä :D).


huonejärkkäilyn edetessä löysin laatikostostani varhaisimmat kokoamani reseptikirjat: 4H-kerhon ja köksän eli kotitaloustuntien vihkot. tulvahtipa monta muistoa mieleen. ajatukset harhailivat myös tulevaan. harjoittelin perusruokien valmistamista teinipoikiemme kanssa. haluaisin heidän nauttivan kokkailusta ja heistähän tulee tietysti maailman parhaita puolisoita. ei uusavuttomia einesruuan syöjiä. reseptejä selatessani tajusin, että olen ollut niin heini aina! kulinaristi. kiinnostunut kokeilemaan uusia ruokia. jo silloin nuorena siellä maaseudun perukoilla. resepteistä oli myös hauska huomata eri aikojen "hienoudet" ja uutuudet. löysin myös äitini minulle antamat reseptit, jotka sain muuttaessani pois kotoa. kuvassa näkyy yksi niistä: perinteinen suomalainen vaniljakiisseli. ilokseni huomasin, että ainakin puolet vanhoista resepteistäni voi suosiolla heittää pois. itsestäänselvyyksiä ;).

mitä muuta löysin. löysin vieraskirjan. se alkaa ajasta ennen ylioppilasjuhliani ja päättyy joihinkin hienoihin tapahtumiin muutamia vuosia myöhemmin. olin aivan täysin unohtanut kirjaan kirjatut kokemukset. elin ne uudestaan tänään musiikkiopiston käytävällä, odotellessani lapsiani ulos tunneiltaan. menetetty nuoruus! tuli ikävä joitakin ihmisiä. mitä heille mahtaa kuulua? missä he asuvat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti