maanantai 27. lokakuuta 2014

kotoilua -- home things


ruokatehtailua vauvaperheisiin.


oransseja tarjottavia tänään illallisella. innostuimme W:n kanssa ripustamaan kolmen vanhimman lapsemme kanssa aikoinaan askartelemani hämähäkit keittiön kattolamppuun. hauskat kiipijät. löysimme myös muutaman halloweenaiheisen piirustuksen ja askartelun samasta paikasta. ripustimme ne pyykkipoikavalonauhaan. en ollut ajatellut koristella kotia, mutta innostuinkin yhtäkkiä. yllätimme muut. 

tänä jouluna olisi kiva saada kotiin joulun tunnelmaa. lampaantalja puusohvalle, kynttilöitä, kukkia, kenties sammaltakin, joku iso oksa lattialle pulloon tai vaasiin ja siihen koristeita, itse askarreltuja paperitähtiä, kenties pienen pieni joulukuusikin, jonka perään pojat kyselivät kovasti viime jouluna. ainiin ja meidän perinteinen seimi- ja tonttukaappi.  


W on nyt tosi paljon kirjainten perään. on ihmeen innostunut niistä. jatkuvasti huutelee: "äiti, katso, oo niinkuin oskari!" tai: "tuossa on E:n kirjain!" "tuossa on minun kirjain!" bongaa kirjaimia autoreissuilla kauppojen ikkunoista, muista autoista, kotona hissistä, jossa lukee 'kone'. ihan mistä vain. tänään annoin hänelle kirjaimia, joiden olemassaolon muistin. niillä hän leikki ties kuinka kauan. ilmoitti jokaisen kirjaimen kohdalla yhtä innoissaan kuin aina ennenkin, kenen kirjain se oli. kullanmurunen.

2 kommenttia:

  1. Syksyllä kotoilu on kivaa :) Vauvaperheille ihan parhaita tuomisia on ruuat!

    Mulla ois pino korjausommeltavaa, ja ajattelin kokeilla illallisella uutta reseptiä. Indiana opettelee lukemaan ja kirjoittamaan ja keksi meille pelin jossa saa kirjoittaa sanoja.

    VastaaPoista
  2. Teillä siellä samantyylistä menoa. :) Kiitos muistutuksesta, mullakin olisi korjausompelupino ompelukoneen lähellä. Pitkästä aikaa voisi kokeilla, millaista se koneella ompeleminen olikaan! Yleensä kyllä käsin korjausompelen, mutta nuo olisivat eri sorttisia.

    VastaaPoista