torstai 17. maaliskuuta 2016

kaikenlaista -- this and that


 ruokia tulee nyt kamalasti kuivailtua. :D

olen viime aikoina käynyt aika paljon lasten koululla auttamassa erilaisissa jutuissa. vanhempien ja oppilaiden lukuhetkissä (oppilaat lukevat), museovisiiteillä ja erilaisia esityksiä ja töitä katsomassa. ihania hetkiä! tässä muutama E:n työ. yllä runo ja alla venäläiseen taiteeseen liittyvä piirustus. on ollut taas kiva saada lapsivieraita meille. la:na lapsemme hoitivat myös erästä 1 v. poikaa meillä, kuin mitäkin sulolemmikkiä :D, hänen vanhempansa hoitaessa muuttoasioita. suloinen hän olikin! hymyilevä, pärisevä (auto kädessä) ja lasten hassutteluille ääneen naurava pieni kullanmuru. pääsiäisen alla meille tulee lisää lapsia, kun vietämme W:n synttärijuhlia. saimme idean koristella pääsiäismunia silloin. netissä oli kivoja vinkkejä niiden koristeluun. myös leikkejä on tulossa ja herkkuja ja lopuksi pihalle.vanhempani vierailivat meillä eilen. oli oikein kiva ilta. jälkkäriksi saimme äidin tekemää herkullista kakkua. vihdoin he myös kuulivat lastemme soittoa. kontrabassoa, saksofonia ja kitaraa. ja W:n pientä kitaraa. ;)
heh, kerronko mistä nappasin rairuohon mullan. kun en ehtinyt kauppaan. kävin vähän pihamaastoamme tutkailemassa ruokalusikan ja kiviastian kanssa. :D


viime viikolla sain osallistua katalonialaiselle ruokakurssille. kataloniasta kotoisin oleva ammattikokki ja alan opettaja opetti meitä todella tasokkaasti. opin paljon! alkoi kiinnostaa enemmänkin tuon tyyppinen kokkaus ja uuden oppiminen.kuulun vielä toistaiseksi sellaiseen juttuun kuin sukuseuramme (isän puolelta) hallitukseeen. sunnuntaina meillä oli tapaaminen aivan ihanassa sukulaisen ja hänen vaimonsa kulttuurikodissa, jossa jos missä oli historian havinaa ja tunnelmaa. hienoa taidetta, iänikuista kalustoa, keittiötä myöten. ja astiat! tässä kodissa on astellut eräs edesmennyt kuuluisuuskin. oli hauskaa kuvitella silloista elämää. tuossa ympäristössä sen kuvitteleminen ei ollut vaikeaa. keittiössä tuoksui aivan samalta kuin isovanhempieni (isäni vanhempien) keittiössä aikoinaan. en edes muistanut sellaisen tuoksun olleen olemassa, oih!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti