keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

pääsiäisviikonloppu -- easter weekend picturespääsiäinen alkoi torstaina lounaan merkeissä ihanassa peroba cafessa. menimme sinne perheenä. tämä onkin jo toinen kerta, kun pääsiäisemme alkoi näin. kuin myös pääsiäisvaellukseen osallistumisella kotinurkillamme. totesin, että oli kiva aloittaa pääsiäinen tällä tavalla, ei vain kotona sohvilla nuhjuten. 


D:n ja S:n koulukaveri tuli meille perjantaina kylään ja E leikki koulukaverinsa kanssa lähimaastossamme ja heidän kotonaan, joka on lähellä. mieheni oli valitettavasti sairaana koko pääsiäisviikonlopun (ei tarttuvassa taudissa).


pidimme kuitenkin W:lle engl.kieliset synttärijuhlat lauantaina. kaksi tuntiset. tässä veljesten koristelema ongintakangas. paljon näkyy haikaloja. :)  synttäreillä sai koristella kanan- ja koristemunia. leikimme musical statues -, esitä ja arvaa - ja kapteeni käskee -leikkiä. ja tietysti herkuttelimme. lopuksi menimme takapihalle, mistä vanhemmat hakivat lapsensa kotiin. 5-v.synttärit taitavat olla ne hurjimmat. muistelin niin ja kyllä se niin oli, että lapset olivat hyvin hyvin innokkaita! 


sunnuntaina kävimme kirkossa. kirkossa on lapsille omat jutut yhteisen pääkokouksen jälkeen. autoin 4- ja 5-vuotiaiden luokassa, missä tällä kertaa oli tietysti aiheena pääsiäiseen liittyvät tapahtumat. kirkon jälkeen kävin W:n kanssa kylässä erään ystäväni luona. W ollessa leikkitreffeillä maanantaina minä ja muut lapsemme sekä ystäväni perheineen menimme luontoretkelle ihanaan paikkaan, jossa viimeksi kävin joskus silloin, kun meillä oli vain kolme lasta. olin useamman vuoden kaihonnut tuohon paikkaan takaisin, niin kaunista siellä tiesin olevan.

iloitsin erityisesti siitä, että 11-vuotiaat lapsemme yhä nauttivat luonnossa liikkumisesta. siinä missä nuoremmatkin. toinen heistä löysi kaatuneen puun, jonka esiin tullut juuri oli sammaloitunut vihreäksi ja jonka alla oli ikäänkuin luola. se oli niin hieno, että tämä löytö oli esiteltävä minulle ja hänen kaksosveljelleen ja tietysti myös sen sisällä käytävä. kaksosveljensä taas löysi nenä meressä kiinni maatessaan vesikasvin, joka kasvoi ihmeellisesti kivessä (rakkolevää). kotiinpäin talsiessamme hänen molemmissa käsissään olikin merestä poimittu nyrkkiin sopiva kivi, joista roikkui alaspäin kiemurtelevalehtiset vihertävät kasvit, puskat. :) miten iloitsenkaan tällaisista näyistä! lapset myös kiipesivät puissa ja tietysti kallioilla. enemmän ja vähemmän jyrkillä. itseasiassa lopulta me kaikki. :D kun tutkimme maastoja ympäriinsä ja oli vähän pakkokin, jotta pääsi minne halusi. aurinko paistoi. oli kyllä ihana retki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti