sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

kevättä ja lomalle! -- the summer holiday is here!


kesäloma on alkanut koulusta! tässä postauksessa vielä myös muutama muistelokuva toukokuulta. :) kotilounaitani :D, perheen äitienpäivä- ja synttärimuistamisia ja muita ihania keväisiä juttuja.
tämä kuva on ystävän nelikymppisien maisemista. kaunista seutua. 


olemme jo kerran eksyneet linnanmäellekin. tapaamaan ystäviä. poikien mielestä parasta lintsillä on vesilabyrintti (ilmainen puistonpalanen, labyrintti, jossa voi juosta ja kastua).


sain juuri päätökseen kivan suunnitteluprokkiksen. tässä nest factoryn yksi vilteistä, joka suunnittelemaani kotiin tuli.ystävä vei minut lounaalle syntymäpäiväni kunniaksi. kotimme vieressä on tällaisia maisemia. koko helsinki on minusta lopulta ihan maaseutua! erikoinen pääkaupunki. E viettää täällä paljon aikaa koulukaverinsa kanssa majoja rakennellen.E:n ja minun ensimmäiset kevään kahlailut ja yhteinen pyöräretki rantaan ja korvapuusteille pikkuveljen ollessa synttäreillä. special time.tekisi mieli mennä tuonne. olen kuullut suosituksia uudesta lähellämme olevasta hoitolasta.
W:n hyvä ystävä on puoliksi japanilainen. tällaisia kaikkia kivoja pikkutarkkoja juttuja voi nähdä ollessaan heidän vaikutuspiirissään (nenät W on jo napsinut suihinsa). maultaan pullan ja sämpylän väliltä. synttäritarjottavia.


tervetuloa kaikki tähän ystäväni taidenäyttelyyn ensi lauantaina kaapelitehtaan valssaamoon klo 16! tykkään hannan teoksista (ainakin useimmista). vain yhden illan tapahtuma. en varmasti ole ainoa, joka on paikalla.


luomukaurapuuroa kiireiselle aamiaiseksi kaapelitehtaalla, hinta 1 e.


odottelin ystäviäni yksi ilta bar teoksen terassilla tapaksille ennen balettiin menemistä. olin innoissaan kevään ensimmäisestä terassikokemuksesta.


postia amerikan isovanhemmilta. he huomasivat, miten kiinnostuneita viimeksi heillä käydessämme D ja S olivat sanomalehtien sarjakuvista. ihana ajatus muistaa poikia näin!


yksi sunnuntai olin aika väsynyt (mieheni oli ollut kipeänä jne.), mutta onneksi päätin viedä pojat kirkon jälkeen luonnon helmaan, nimittäin piristyin siellä täysin. ympärillä ollut kauneus ja kesäisyys oli niin valloittavaa. puut ja maat kukkivat ja meille uuden kivan luontokohteen löytäminen ilahdutti. parkkeerasimme auton Gallen-Kallelan museon parkkikselle, mistä rantapolkuja ja kävelysiltoja pitkin tallustelimme munkkiniemen uimarannalle. 
D: "Äiti, miten tuo on tullut tuohon?" 

kevät on ollut monen kauniin konsertin aikaa. kitaristimme ja saksofonistimme saivat musiikkiopistolta stipendit. toisaalta olen stipendejä ja palkitsemisia vastaan. niin moni ne voisi saada, mutta vain harva saa. lannistavatko ne liikaa niitä, jotka niitä eivät saa? kun istuu juhlassa puolisen tuntia katsellen muiden niitä saavan, mutta omaa nimeä ei tule, miltä joistakin mahtoi tuntua. 
vihreää, valoja ja varjoja. kaunista.


kesälomafiilistä ilmassa kaveruksilla.


W: "äiti tässä on sulle uikkarit".juhlia lastemme luokissa. tässä W:n juhlasta pikku tarjoiluja. tänä(kin) vuonna tuntui siltä, että jokainen lapsemme sai heidän luonteellensa mitä parhaimman opettajan. kiitollisella mielellä hyvistä opettajista! 

haikeaakin viimeiset päivät olivat. osa opettajista muuttaa muualle, kuin myös lapsistakin ja luokka ei enää koskaan tule olemaan ihan sama. kauniita sanoja ja ajatuksia kuulee. osa vanhemmista ja lapsista kyynelehtii. joku itkee vuolaasti, toinen vieressä ihmettelee, että mikäs tässä. joku kertoo, kuinka he eivät halua itkeä, yrittävät vain pitää hauskaa, vaikka itkettää. mitä opetamme lapsillemme, jos emme voi joskus itkeä heidän nähden ja antaa tunteidemme olla niinkuin ne ovat? viimeisenä koulupäivänä joku vahemmista on helpottunut, kun vihdoin loma alkaa. toinen on ajatuksesta miltei kauhuissaan. :)  S:n appelsiini-banaani-piirakka perheiltaamme. olipa hän ylpeä tästä. (autan aina kyllä vielä, ei meillä niin paljon leivota).D:n omenapuiden alkuja. hän sai opettajaltaan omenan, jonka siemenistä halusi kasvattaa puita.kaivarissa ystävän kanssa auringossa jädellä lastemme ollessa lasten toimintaillassa kirkolla. tämä kuvastaa hyvin eilisiä fiiliksiä. loma on alkanut! :) kuvassa E ystävien takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti