torstai 4. marraskuuta 2010

tapaa synttärisankari -- meet the birthday star


pikkuleipuri leipoi isille synttärikakun.

the little baker made a birthday cake for daddy.


tänään ruuasta tuli meille juhlavampi hyvin pienin elementein. salaatissa avocadoa ja perunan tms sijaan ranskalaisia perunoita!

the food was turned into more special for us with very small elements today. some avocados in the salad and instead of potatoes or so forth some french fries!


olen niin ylpeä näistä kynttilöistä, joita jaksoin jemmata piilossa aina lontoonmatkasta asti. pieniä ovat elämänilot!

i'm so proud of these candles that i was able to hide since our trip to london. small are the joys of life!

***

päivänsankarin haastattelu:
an interview with the birthday star:

***

mitä opit tänä vuonna?
what did you learn this year?

"opin että onnellisena oleminen on jotakin mitä täytyy suunnitella ja pitää muun edellä. on kivaa kun ihmiset tarvitsevat sinua. se ei ole taakka, on etuoikeus olla tarvittu."

"i learned that being happy is something that you have to plan for and make a priority. it's nice when people need you. it's not a burden, it's a privilege to be needed."

***

paras elämänneuvosi teinille?
your best advice for life to a teenager?

"hmm... älä rajoittaudu omiin unelmiisi. maailmassa on enemmän mahdollisuuksia kuin suurin osa ihmisistä osaa kuvitella. jossain määrin on parempi vain pitää mieli ja sydän avoinna ja nähdä mihin elämä sinut vie."

"hmm... don't be limited by your own dreams. the world has more possibilities than most people can really imagine. someways it's better just to have an open mind and open heart and see where life takes you."

***

paras neuvo tuleville äideille ja isille?
the best advice to the future mothers and fathers?

"lapsi ei ole jotakin minkä teet muun oheen. se muuttaa kaiken. hyväksy tuo muutos."

"a child is not something you do on the side. it changes everything. accept that change."

***

luet paljon. luettele 5 maailman parasta romaania.
you read a lot. list the 5 best novels in the world.

"tämä on mitä sanoisin tänään, mutta huomenna vastaus olisi luultavasti erilainen:

"this is what i would say today, but tomorrow i would probably give a different answer:

pride and prejudice by jane austen
the death of ivan ilyich by leo tolstoy
1984 by george orwell
the big sleep by raymond chandler
a prayer for owen meany by john irving"

10 kommenttia:

  1. ihana haastattelu! onnea syntymäpäiväsankarille!

    tykkään niin sun blogista heini, luen aina - vaikka en aina kommentoi. sun postauksista tulee aina hyvä mieli, oikeasti! kiitos!

    VastaaPoista
  2. pitää vielä lisätä että aivan mahtavaa että ylepys ja ennakkoluulo on markin listalla!

    VastaaPoista
  3. onnea markille ja toi sun vihreä lahjakulho on Luna-sarjaa;) m

    VastaaPoista
  4. Onnea sankarille ja kaikille juhlan järjestäjille : )
    Kun noita vastauksia oikein miettii, niin havahtuu sanojen rohkeuteen, kirjat uskallan lukea, mutta kaikesta muusta peräännyn ... nähden kyllä, että monet isät ja äidit, hyvällä tavalla aikuisiksi tulleet, ihan aidosti ovat noin rohkeita.
    m-mix

    VastaaPoista
  5. Kommentoin niin epämääräisesti edellisen, että jatkan vielä vähän: Niin siis, olen tässä ryhtynyt minäkin tajuamaan, että Jumala ei loppujen lopuksi etsikään palvelualttiutta, ei edes nöyryyttä suuruuden edessä (tietysti nämä voivat olla kasvamisen matkan ensiaskeleet) vaan juuri tuota toisten olemassa olemisen tarpeiden aistimista, hyväksymistä ja tarpeiden tyydyttämisen halukkuutta. Jumala lienee olento, joka on aistinut olemassa olomme tarpeen jo ennen kuin olimme ja tuntenut suurta tarvetta tyydyttää tuo tarve, tietäen - kuten miehesikin sanoi – oman onnellisuutensa perustuvan juuri sille, että osaa ja kestää olla tarvittavissa. ... Minulle sopisi paremmin palvelualttius ja kaikkinainen alamainen suorittaminen – pelkään kuin pelkäänkin kaikenlaisia tarpeita.

    VastaaPoista
  6. Pamela: Kiva kun käyt Tilassa! Ja kiva kun ihmiset jaksaa kommentoida. Ymmärrän hyvin että ei aina ole sanottavaa tai ei jaksa joka suuntaan kommentoida tai on aikaa käydä vain pikavisiitillä.

    m: onnittelut välitetty! joo, googlailin silloin vähän kun en muistanut ton sarjan nimeä. se se tosiaan on!

    m-mix: Ehkä se palvelualttius on osittain samaakin, mutta tuo tarpeiden täyttäminen ja tarvittuna oleminen olis jonkinlainen askel vielä suurempaan ja jokahetkisempään tilaan ja olemukseen. Ja et näkee ja ottaa asiat niinkuin ne todellisuudessa ovat. Musta tuntuu että moni ja itse kans elää välillä aikaslailla harhakuvissa. Ja niistä pääseminen ei taida olla mahdollista ihan omin avuin... niinkuin ei mikään hyvä tässä elämässä ilman Jumalan vaikutusta. Niin, ja ei varmaan kaikki tapahdu ja asetu kohdalleen niks naks täällä, vaan sit joskus, tämän elämän jälkeen, vois astua täydelliseen ymmärrykseen ja sen täydelliseen käyttöön omissa teoissa.

    VastaaPoista
  7. Nii'in, jokainen omaa tahtiaan - mutta kyllä te vaan M:n kanssa taidatte aika pitkällä omaa matkaanne olla, sen tuosta teidän perheestänne aika selvästi näkee.
    Hyvää viikonloppua sinne : )
    m-mix

    VastaaPoista
  8. No, en nyt sanois. Räpiköintiä räpiköintiä aina välillä :)

    VastaaPoista
  9. todellisia viisauden helmiä tuossa haastattelussa! erinomaisen viisas mies siis sinulla. hauska idea tuo syntymäpäivähaastattelu - pitääpä muistaa käyttää vastaavaa oman miekkosen synttäreinä helmikuussa!

    VastaaPoista
  10. Täytyy kertoa Mr. M:lle :) Joo, kannattaa haastatella. Ainakin M tykkäsi itsekin kun sai miettiä noita asioita. Ajattelin että lapsiakin ois kiva haastatella päiväkirjaani. Laitahan sit blogiisi sun haastattelut jos ei liian privaattia.

    VastaaPoista