lauantai 15. tammikuuta 2011

arkisia asioita -- everyday things

moi pitkästä aikaa! meillä alkoi arki ma:na. ihanaa, nyt on viikonloppu! hernekeitto on tulilla, lapset M:n kanssa ulkoilemassa. vaihdan lakanoita ja ihailen auringon valoa. kohta jakaannumme lasten ystävien synttäreille x 2.

hello after a long pause! normal days started for us on monday. lovely, now it's weekend! pea soup is on the stove, children are outside with M. i'm changing the sheets and admiring the sun shine. soon we will separate to children's friends birthday parties x 2.


meillä voi kuulla nykyään kitaraääniä! E sai tämän kauan toivomansa soittimen joulupukilta. (löytö, ostettu kirpparilta, pieni, lähes käyttämätön).

now you can hear guitar noises in our home! E got this long asked instrument from santa. (a find from a flea market, small, almost unused).




olen ihaillut viime päivinä muutamaa ihan pientä asiaa. tätä karahvin korkkia (?), jonka löysin jännästä komerokolosta muuttaessamme tähän 30-luvun kotiin. näyttää vanhalle. kenelläköhän se on ollut?

during the last days i've been admiring a couple of very small things. this cap of a carafe that i found from a corner of an old cupboard when we moved to this 30's home. it looks old. to whom did it belong?


tällä viikolla yhtäkkiä siivousinto iski. ikkunalauta keittiössä "keventyi". sitten olin nelinkontin kylppärinlattialla saumavälejä siivoamassa ja inventoimassa sinne kasaantunutta tavaraa. en usko että tätä tehdään ainakaan seuraavan vuoteen... lopuksi pesin sappisaippualla matkarattaat suihkun alla ja kunnostin niitä hieman.

this week i suddenly started to clean up all the mess. the kitchen window shelve became "lighter". then i was on my hands and knees on the shower room floor cleaning up the tile grout and going through the piled stuff that was in there. i don't think we will do this for the next year or so... in the end i cleaned the traveling push chair with some gull soap under the shower and fixed them a little.



tässä syö meidän pienin. maidon juo pillillä.

here eats our smallest one. and drinks the milk with a straw.


niin, tätäkin ihailimme. ei muistettu sen olemassaoloa. söpön näköistä kun pienin kuuntelee tarkkaan ja veivaa miniveiviä sormillaan.

we've been admiring also this. we didn't remember its existence. it's cute looking when the smallest one listens to it carefully and cranks the mini crank with his fingers.



tein sämpylöitä tässä joku päivä. piti käyttää loput bulgurit. tietääkö joku ovatko ne terveellisiä? ajattelin niin aina, mutta nyt aloin epäillä. ovatko sittenkin vain valkoista vehnäjauhoa, ei kokovehnää? sämpylöistä tuli kyllä ihanan kosteita, koska liotin pari dl bulguria vedessä kolmisen tuntia ennenkuin tein taikinan.

i made some rolls another day. i needed to use the rest of bulgur wheat. does somebody know if they actually are healthy? i always thought so but now i started to doubt. are they just white wheat, not whole? the rolls turned out nicely moist though because i soaked 2 dl of bulgur for about three hours before making the dough.




aika ajoin lainaamme tämän kirjan&cd:n kirjastosta. lapset vieläkin vaan tykkäävät siitä. eppu nuotion ripinä ja rapina.

niin ja sitten vielä tämä asia! eilen ihastuin kovasti tähän euroviisukarsintojen jatkoon päässeeseen kappaleeseen. tässä englannin kielinen versio. pitkästä aikaa uskalsin katsoa viisut kun tiesin johannan esiintyvän siinä. videolla vilahtaa myös aikoinaan minulle erittäin tuttu henkilö!



from time to time we borrow this book&cd from the library. our children still like it. ripinä ja rapina by eppu nuotio.

oh and still this thing to tell! yesterday i became very pleased with this piece of music that will go to the eurovision final (finnish final). here is the english version. after a long pause i had courage to watch this competition because i knew johanna will sing in it. in the video there is also quickly shown somebody i knew very well at some point!


7 kommenttia:

  1. se on pesän rakennusviettiä se ;) m

    VastaaPoista
  2. mä olen haaveillut just tommosesta pikkukitarasta tai ukulelesta. sekä lapsilla että aikuisilla pitää olla oikeita soittimia!

    mä olen ollut siinä käsityksessä, että bulgur on täysjyvää ja kuskus kuorittua. pitääkin mennä vähän googlaamaan.

    VastaaPoista
  3. m: hassua miten voimakas tuo ilmeisesti on :) tekee mieli tehdä kaikkea mahdollista. voi olla että tällä viikolla on jo vähän hiplattava vauvanvaatelaatikoitakin!

    heli: mietin just tuon postauksen jälkeen että miksi en googlaa... en ole vieläkään sitä tehnyt! täytyy koittaa. ja kyllä, oikeat soittimet aina parhaat lapsille. kuin myös esim. kunnon puuvärit. ennen mun alan opintoja en edes tiennyt että voi olla sellaiset puuvärikynät joista lähtee helposti väriä paperiin! ja on paljon sävyjä. no ehkä nykyään voi saada parempia halpiksiakin.

    tuo pikkukitara menee pieneksi ehkä jo lähivuosina? myyjä möi sen koska heidän isommalle lapselle se olikin ollut liian pieni kun meni soittotunneille. en ole kyllä iästä varma. siskoni mies ei pystynyt soittamaan sillä kovin hyvin koska kieliväli hälle liian kapea.

    VastaaPoista
  4. toi puuvärijuttu on hyvä esimerkki. just ostin suomalaisen kirjakaupan alesta ison laatikon täysin kelvottomia puuvärejä. :/ en ole ikinä tajunnut, mitä järkeä on ylipäätään valmistaa tavaroita ja välineitä, joita ei voi käyttää.

    wikipediassa sanotaan bulgurista ainakin, että "sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin vaihtoehtoiset elintarvikkeet [1] riisi, pasta tai kuskus".

    mainosluonteisena asiana muuten, että olen tilaamassa uuden erän aakkoskortteja taas jossain vaiheessa. (sain isan blogista käsityksen, että olisit potentiaalinen ostaja. :D )

    VastaaPoista
  5. kiitos heli sun informatsuunista! jee, laita mulle tilaukseen yksi sarja!

    VastaaPoista
  6. Ostin muuten tänään Suomalaisen alesta tuon Ripinä ja rapina-kirjan 8 egellä ja vain ja ainoastaan sinun suosituksesta! :) Saas nähdä miten uppoaa 1,5-vuotiaaseen.. vaikuttaa hauskalta kirjalta. Kiitti vinkistä! -Tiina-

    VastaaPoista
  7. Tiina: Huomasin saman alen ja oli pakko ostaa yksi kpl jonka voin antaa joskus jollekin. Alkuperäinen hinta on aikas paljon kalliimpi! E laulaa söpösti täällä aamuisin "Ihanista ihanin, suloisista suloisin..." istuu potalla ja leikkii. On kuunnellut niin paljon sitä, mutta silti aina yllätyn miten paljon hän siinä mukana alkaa laulaa. Toivottavasti iloa teillekin vielä moneksi vuodeksi!

    VastaaPoista