tiistai 14. tammikuuta 2014

aurinkoista -- sunny


jo kaksi kaunista aurinkoista lumista pakkaspäivää takana. ilahduttavaa! näin muuttui säät ja pyöräilyt jätettiin sikseen. meri on juuri saanut uuden hennon jääpeitteen. tänään tarvitsimme pulkkaa jättäessämme auton huoltoon. huopikkaat on kaivettu esiin ja muuta lämmikettä. kuumat kaakaot on juotu ja nyt on mielessä talviset termariretket kauniille paikoille. kun vaan pienen sormet saisi pysymään lämpiminä. 

tein muuten pari päivää sitten erään naapuri-isän (ent. ravintolakokki) suosittelemana 'kukkoa viinissä'. kyllä mies tietää, mistä ruuista miehet ja pojat pitävät :-). viiniä ei tällä erää löytynyt (käytän vain ruuanlaitossa), joten sovelsin sen osalta hieman. tuli kyllä mielettömän hyvää. netissä on paljon vastaavia ohjeita, mutta tässä ohjeessa erona niihin oli runsaasti tuoretta persiljaa ja timjamia, paistettuja isoja punasipulilohkoja ja valkosipulia, kokonaisia herkkusieniä ja pohjalle keitetään kanaliemi. lihana erilaiset kananpalat. 

4 kommenttia:

 1. Nämä pakkaspäivät ovat kyllä tulleet niin tarpeeseen ettei tosikaan! Vasta kun niitä saatiin tajusin, miten tuo ulkona vallinnut synkkyys on minua rasittanut.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hyvältä ruualta :) Mun tarttis löytää jostain potkua ruuanlaittoon, kun niin usein se tuntuu hirveältä pakkopullalta... En kokkais, ellen inhoaisi eineksiä niin paljon (niihinkin kyllä joskus turvaudutaan, jos on ns. pakko).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, inspiraation täytyy iskeä. Muuten onkin aika peruspakkopullaa. Ja useinhan se on just sitä, ei niin inspiroivaa, mutta ehkäpä tämä valo taas alkaa inspiroimaan joka aluella! Hyvää viikonloppua!

   Poista