tiistai 28. tammikuuta 2014

uusi kiinnostus -- a new interest

inspiroiduin tästä artikkelista (uudistuneet ruokasuositukset suomalaisille). ja sitä ennen taannoin kirkollamme pidetystä iltamasta, jossa oli aiheena terveellinen ravinto. eräs mies, ravitsemustiedettä lukenut ja aiheesta innostunut ihminen kertoi erilaisia asioita. hän oli tehnyt meille salaatin, johon laitoimme kastikkeeksi öljyseosta (omegapitoista, ei pahaa), jotain tiettyä soijakastiketta (sumutimme päälle), jossa oli tietyt hyvät jutut, tuoretta limeä, erilaisia pähkinöitä ja mausteseosta (valitsin yrttivalkospuliseoksen). salaatti oli tosi hyvää. siinä oli perussalaattivihannesten lisäksi raakaa kukkakaalia, rucolaa, retiisiä ja varsiselleriä. söimme salaatin ruisleivän kanssa, joka oli leivottu juureen ja jonka suolana oli merisuola. levite oli itsetehty seos: voita, jotakin öljyä ja vettä. merisuolan lisäksi myös kristalli/ruususuolasta puhuttiin.

en tiedä miksi niin inspiroiduin kaikesta, mitä kuulin. olen sen jälkeen muistanut ottaa D-vitamiinia, olen ostanut salaatteihin siemeniä, jotka olivat loppuneet, pähkinät ja mantelit ovat mielessä ja vehnälesettä aion lisätä kaurapuuroon (kuitu on hyväksi, se mm. nappaa mukaansa rasvoja, pahaa kolesterolia). olen keitellyt iltapalaksi spelttimannapuuroa ja sen päälle olen soseuttanut kastikkeen pakastemansikoista tai pakastemustikoista (raakaruokosokeria lisäksi hieman). huomannette, että olen innostunut!

mitä muuta on mielessä: lisää papuja ja linssejä, vähärasvaisia tai rasvattomia hapanmaitotuotteita ja tuon linkin ohjeistamana aion lisätä ruisleivän käyttöä. aika iso on tuo määrä, jota naisille ja miehille suositellaan leipänä, puurona tai myslinä. pidän myös mielessä sen, että ensin olisi hyvä syödä raakaa. ja muutenkin paljon raakaa eli paljon tuoreita vihanneksia ja esim. porkkanaa. parsakaali ja lehtikaali ovat kuulemma erittäin hyväksi meille. sain oppia, että mitättömän näköisessä varsisellerissä on kamalasti hyviä aineita. 

tänään kuitenkin söin W:n kaveriksi valkoisesta vehnäjauhosta leivotun keksin puistossa :-). en aio mennä äärimmäisyyksiin, mutta melkein ;).

5 kommenttia:

 1. Innostus on hyvästä, ja äärimmäisyyksien välttäminen :)

  VastaaPoista
 2. kuulostat nyt kyllä niiiiin innostuneelta siellä! hyviä asioita.tutun näköinen keksikassankansi ;)

  VastaaPoista
 3. Minna: Näin!
  Mira: Tuttu hassunkiva kassa! Mitenköhän tuo reikä on siihen väkerretty :)

  VastaaPoista