maanantai 1. kesäkuuta 2015

loman alun juttuja -- the beginning of our holiday


kesäloman alun kunniaksi keitin lauantaiaamuna kaurapuuron, johon sai oikein voisilmänkin, kanelia ja vähän raakaruokosokeria. luulin, että voi tekisi puurosta kuin voisilmäpullan tai korvapuustin, mutta pojat olivat siitä ihmeissään -- eivät ole tottuneet. voisulat jäivät lautaselle!


loma alkoi takapihan leikeillä. löysimme katuliituja, frisbeet, palloja ja minipetankin. alku oli vähän kaoottista, mutta sitten kivaa ja oli kiva, kun naapurin isä kantoi ulos ammeen täynnä vettä, jotta lapset voisivat täyttää vesipyssyjään. kaikkien hupparit olivat lopuksi litimärät, lapsukaiset saivat kunnon sodan aikaiseksi. :-)


vanha hortensiani on säilynyt hengissä vuosikaudet, vaikka vaikeampiakin jaksoja on ollut (ei kestä esim. pitkiä poissaoloja). vaihdoin sille uuden mullan (touhussa katkesi oksa, joka nyt maljakossa). sitä ennen olin mäntysuovalla karkottanut kirvat. 



tämä kasvi pysäytti minut yksi päivä. muistin, että ekaluokkalaisemme (/tokaluokkalaisemme) sen jokunen vuosi sitten toi minulle lahjaksi kerhosta. silloin siinä oli vain kaksi lehteä! tämä kasvi on kasvanut lapseni kasvun rinnalla. niin nopeasti aika on mennyt, mutta valtavaa kasvua tapahtunut.





saimme pienen suloisen vieraan meille "lainaan" yksi päivä. D oli erityisen kiinnostunut hänestä. "leikitti" häntä ainakin tunnin! opetti hänelle, kuinka eräs auto kootaan ja innostui, kun pikkuinen vihdoin sanoi muutaman sanan päivän päätteeksi. :-)



tänään D esitteli minulle portfolionsa ja muut koulutyönsä. tutkimme niitä ja "todistusta" yhdessä. (toisten vuoro toisena päivänä). niin mahtavia juttuja sain nähdä. kysyin D:lta, kuinka hän haluaisi viettää kesälomaansa. vastaus oli: "uida paljon ja viettää aikaa perheen kanssa". juttelimme. ihanaa kahdenkeskistä aikaa. innostuin: lomalla olisi enempi aikaa tällaiseen. lopuksi menin väsyneenä makuuasentoon hänen sängylleen ja sanoin: "tee meille D jotakin ihanaa iltapalaa". :-) hän tarttui iloisesti toimeen. tiedusteli jokaiselta veljeltä, millaiset voileivät he haluaisivat. sitten kysyi, haluanko minä, että minullekin tehdään jotakin. sanoin, että ei tarvitse, kiitos. veljet tulivat iltapalalle. ihastelin ääneen D:n tuotoksia. tämän perään D otti minua kahdella kädellä selästä/lanteilta kiinni ja ohjasi minut tuolille. hän toi piilosta eteeni maitolasin ja ruisleivän, jossa oli graavilohta ja salaattia. :-) voi kullanmurua.



la:na oli ilo osallistua kahden nuoren naisen ylioppilasjuhliin. ilo, koska heillä on niin hyvät eväät liihotella maailmalle, ja koska heidän elämänsä vaikuttavat tasapainoisille. ja nuo pannacottamarjaherkut olivat ihan mielettömiä!

nyt lomamme jatkuu urheilullisissa merkeissä. kukin saa osansa. itsekin nautin tänään uimisesta. en pitkään aikaan ollut uinut matkaa. uimisessa aina jossakin vaiheessa tulee se olo, että voisi jatkaa iäisyyden. nauttii vaan, luulee olevansa joku meriameeba tai vastaava. :-)

iloa ja valoa kesäänne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti