torstai 18. kesäkuuta 2015

erityisiä vieraita -- special guests

saamme harvoin viettää aikaa mieheni siskon ja hänen miehensä kanssa. mutta nyt he ovat täällä! hauskaa aikaa. suomenlinna on ollut yksi retkikohteistamme. 
tällä kertaa suomenlinnassa ihailin erityisesti syreenejä. ne näyttivät niin kauniilta suomenlinnan luonnon, muurien ja rakennusten värien kanssa. retkeä seuraavana päivänä minulle soitti eräs suomenlinnassa asunut henkilö. hän tiesi kertoa, että juuri suokkiin on ensimmäisenä suomessa tuotu syreeni. ehrensvärd muistaakseni sen sinne toi jostakin. ilmankos niitä siellä riitti. 
"aunt S" ja "uncle R" kävelemässä suomenlinnassa. pojilla on ollut mukavaa heidän seurassaan. uncle R:n uusi iphone on ollut suosittu. S ja R ovat kuulemma nauttineet lastemme seurasta, mikä tuntuu kivalle.piipahdimme suokin kirjastossa. pienimmässä paikallisessa kirjastossamme. D ihastui kirjaan, jossa oli erilaisia käsityöehdotuksia. olisi kuulemma kiva, jos osaisin tehdä hänelle lahjaksi jonkun kuvissa olevista jutuista. noita virkattavia eläimiä en osaa tehdä, mutta olisi kiva oppia.hups, mitä kasvua! W:n pulloposti pääsi liikkeelle viime viikolla. tällä viikolla saimme tekstarin eevalta, joka oli löytänyt viestin. W kysyi eevan viestin kuultuaan: "onko eeva merirosvo?"  


majanrakentelua. katselimme mieheni kanssa lapsukaisiamme. jokainen heistä näytti hyvin tyytyväiseltä ja erittäin asiantuntevalta. he auttoivat toisiaan kantamaan tukkeja ym. mieheni sanoi hymyillen: "sometimes they can co-operate". minä kerroin hänelle juuri ajatelleeni, että tämän hetken voisin videokuvata ja ikävöiden sitten eläkepäivinä (jos ne tulevat joskus) katselella. :)


opetustuokioni rekvisiittaa kirkossa. D:n luomus. sisällä on kivi, joka kuvaa ihmistä ja rakennelma on vankila.japanilaistyylisestä puutarhasta (roihuvuoressa). kävimme siellä perheenä pikku kävelyllä sateisena sunnuntai-iltana. sunnuntaisin on kiva käydä jossakin luontokohteessa perheenä. muun muassa.
opetustuokioni osana oli kertomus pitaalisista. taululla on n. 10 v. lasten ideoita siitä, millaisia "vankiloita" eli vaikeuksia tai suruja ihmisillä voisi olla. sitten keskustelimme hetken kertomuksesta. usein lapset ovatkin niitä opettajia -- niin kävi tässäkin tuokiossa.

mutta nyt: kaunista juhannusta teille jokaiselle! 

oi keskikesä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti