maanantai 5. lokakuuta 2015

syys -- autumn


parvekepuutarhamme loppukesän suuri sato: yksi sipuli. :-)kompromisseja… :-)

keksin muuten hyvän punakaalicoleslawn. raastoin siihen punakaalia ja porkkanaa, lisäsin ananasta pieninä paloina, parvekesipulin vartta pilkottuna, tummia pieniä viinirypäleitä kokonaisina ja pari ruokalusikallista kermaviiliä. ja ripauksen suolaa.uusi pieni olkkarinpöytä.lasten leikki on parasta!


lehtikaalista saa ihania sipsejä. poikiemme suosikkeja. veimme niitä koulullekin kerran tarjoiluun mukaan. monet lapset ja aikuiset ihastuivat myös niihin. kannattaa kokeilla! leivontakulhollinen revittyjä lehtikaalin lehtiä (ei lehtiruotia), sekaan n. 1 rkl soijakastiketta ja 1,5 rkl oliiviöljyä (sopivat määrät löytyvät kokeilemalla). uuniin laitetaan kaksi pellillistä (kiertoilmauuniin) vajaat 150 asteeseen (ilman kiertoilmaa saa olla sen 150 astetta) n. 11 minuutiksi (ilman kiertoilmaa n. 13 min.). sitten sekoita sipseihin seesaminsiemeniä ja laita uuniin vielä n. 5 minuutiksi (kiertoilmalla vähemmän), kunnes rapeita, mutta ei palaneita!


ah, lakkahilloa. olisipas ihanaa poimia joskus lakkoja! lapsena sain isäni vanhempien luona eli mummolassa lakkoja ja joskus saimme niitä kotiinkin sakka. 

erityisesti syksyllä kirjasto vetää minua puoleensa.  
ja metsä...
näitä luumuja haluan aina joka syksy ostaa torilta, mutta tänä vuonna en ollut niitä huomannut missään. oli ihanaa saada niitä sitten yllätystuomisina mökiltä eläkeikäiseltä rakkaalta kollegaltani.


tämä mustikanvarpu pysäytti minut metsäretkellä. se oli erityisen kaunis. lahjoitin sen eteenpäin cats meow blogin kirjoittajan taidennäyttelyn avajaisissa, missä oli monia kauniita töitä.


tällaisessa maisemassa on ollut kiva tehdä töitä. silloin kun siellä olen ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti