tiistai 26. tammikuuta 2010

tortut -- tarts

uusi timanttini, lampunvarjostin, jonka vanhempani tekivät vähävaraisina 60-luvun lopulla pikku keskusta kämppäänsä. jotain muovinauhaa tuo mintunvihreä ja poikkipäin nauhoja sitoo violetti lahjanaru. my new diamond, a lamp shade from the sixties. my parents made it to their small city flat. it's made out of green plastic ribbon. the violet gift string binds them together.
E piirsi, minä leivoin. jos aiot tehdä runebergin torttuja, suosittelen tätä eilen saamaani ohjetta! meheviä ja mantelirouheisia. parempia kuin kaupassa sanon minäkin, lainaten reseptinantajaa. E drew, i baked. if you wish to make some runeberg's tarts/cakes, i recommend trying out the recipe i got yesterday! they were moist and almondy. better than from the store i must say, quoting the recipe owner.



13 kommenttia:

  1. Ihana lautanen! Laitetaanko tuota vadelmahilloa joukkoon myös ennen paistamista...?

    VastaaPoista
  2. I agree, what a great plate! And thanks for the recipe, I might give it a try, since you say they're good. :)

    VastaaPoista
  3. Joo, ihan pikku nokare sekoitetaan tasaisesti jokaiseen ennen paistamista. Ellen ihan väärin ymmärtänyt. The plate is from our London time. From Habitat of course :). If you like Runebergin torttus this is the way to go :)

    VastaaPoista
  4. Tein mehua Rainbow'n Päärynä-rypäle(tumma)-tiivistemehusta kun sattui olemaan. Toimi ihan hyvin.

    VastaaPoista
  5. Hei,

    kiitos ohjeesta, bongasin sattumalta. Tuli oikein hyviä torttuja! (Laitoin tosin vahingossa teflonvuokaan ilman korppujauhoja ja juuttuivat. Ja mehunkin taisin lisätä väärässä kohdassa...) Kiva ja harmoninen blogi. t: satunnainen leipuri

    VastaaPoista
  6. Voi, kiva törmätä uusiin lukijoihin! Ja etenkin kun tykkäsit tortuista! Jotakin hyötyä jollekin joskus näistä raapustuksista :)

    VastaaPoista
  7. Hei vielä. Kiva, jos kommenttini ilahdutti! Minusta on mukava lukea arkisista puuhailuista, etenkin kun itse taidan olla vähän laiska kodinhoidon ja ruuanlaiton saralla. Taitavat muuten lapsesi olla aika lailla samankokoisia kuin meillä, 4 ja 2 -vuotiaat.

    Ja nyt tuli mokkapalahimo...

    Mukavaa viikkoa! AM

    VastaaPoista
  8. Laita sinäkin blogi pystyyn niin pääsen vierailulle teille :) Ai, kiva, samoissa ijissä liikutaan. Nuorin meillä on 2 v 2 kk ja vanhimmat, kaksoset juuri tänään täyttivät viisi.

    VastaaPoista
  9. Voi, kunpa olisin niin reipas, että saisin blogin aikaiseksi! Kirjoitettavaa kyllä riittäisi noista lapsukaisista (4,5 v ja 2,5 v, hyvät vuosikerrat...:) Ovat naurattaneet mua eilen ja tänään Mimi&Kuku -lauluilla! Jos ikinä perustan blogin, niin vinkkaan. AM

    VastaaPoista
  10. Minusta ei työlästä ollenkaan blogin teko ja päivitys. Kannattaa kokeilla! Jos siltä tuntuu yhtään.

    VastaaPoista
  11. herkullisen näköisiä torttuja, ehtisinköhän kokeilla? kiva kun olit ottanut kuvan käsinkirjoitetusta reseptistä sen sijaan, että se olisi tietokoneelle blogiin naputeltu :).

    VastaaPoista
  12. hyvä että sait selvää! digikamera-aikaan olen alkanut käyttää sitä kaikenmoisiin tarkoituksiin huomaan! tähänkin mutta myös esim. meillä muilta lainassa olleet vauvavaatteet kuvasin niin muistin palauttaa oikeat. myös erinäisten haavojen, esim. leikkaushaavojen mitä on pitänyt seurata et paheneeko edelliseen päivään verrattuna olen kuvannut jotta voi verrata jos ei muuten osaakaan.

    VastaaPoista