tiistai 7. kesäkuuta 2011

mummolta -- from grandma

tässä ensimakua tavaroista, joita sain isoäitini perinnönjaosta. siskoni toi ne. odotan innolla sitä hetkeä kun ehdin avata lisää noita laatikoita. haistelin kaiholla liinavaatepussukkaa... miten sen tuoksun voisi tallentaa? voi ei, nyt se häviää! vai pysyisikö se jos vain sulkisin pussin ja jemmaisin sen kaappiimme? uskomatonta että jossakin aivosopukassani oli olemassa muistijälki juuri tuosta tuoksusta. mummolan tuoksu. uskomatonta että se tuli tänne meille asti ja kodista jossa ei ole asuttu kolmeen vuoteen. tuoksu ei ole tavanomainen, se oli aina vain siellä. sellainen savusaunamainen tuoksu, mutta raikas, puhdas. isoäitini elää vielä, mutta ei enää voi asua kodissaan. serkkuni muuttaa sinne. mummoni tietää että tykkään vanhasta. siksipä luulen että sain mm. nämä:







here is some first flavors of the items i got from my grandma. my sister just brought them. i cannot wait for the time i can open the boxes that are left. i was smelling the linen bag... how could i save the smell? oh no, now will it disappear! or would it stay if i would just close the bag and put it to the cupboard? it's unbelievable that there is a place in the brain that has a memory print about this smell. the scent of grandma's and grandpa's home. and it's unbelievable that it came all the way from there and even after three years when somebody lived in the house. the smell is not usual, it was always only there. a scent of smoked sauna but fresh, clean. my grandma still lives but cannot live in her home. my cousin will move there. my grandma knows that i like old things. i think that is why i got for example these.

4 kommenttia:

  1. kivoja tuomisia varsinkin noi lehdet on aarteita ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania lahjoja.Tyynyliina muistutti niin paljon äidin ja isän mökkisänkyä,siellä oli samanlaiset tyynyliinat ja froteepyyhkeissä samanlaiset virkkaukset.Pitsiliinojakin äiti virkkasi.Nostalgiaa.BG

    VastaaPoista
  3. jännää, että pystyt kuvailemaan noin tarkasti sen tuoksun. esimerkiksi mun lapsuudenkodissa on ominaistuoksu, jonka huomaan aina kun olen ollut siellä yötä ja tullut sitten kotiin ja avaan laukun ja kaikki vaatteet tuoksuu siltä lapsuudenkodilta. muutama muukin tuollainen ominaistuoksuinen paikka mulla on. vaikeasti sanallistettavia.

    VastaaPoista
  4. Mira: Mietin just että nuo lehdet vois laittaa johonkin koriin "lukemista vieraille". Siinäkin yksi muisto mummolasta. Siellä monet vieraat ja me lapsenlapset lueskelimme lehtiä keinutuolissa keinutellessamme.

    BG: Hauskaa kun samoja! Tuo tyynyliina oli mummolassa tuvan puusohvalla, jolle sai mennä nk. ruokalevolle :)

    Heli: Totta. Tässä tapauksessa on aika helppo kuvailla kun pussukka oli nenäni edessä :) ja kun tuoksu tulee aikalailla siitä kun mummoni kuivasi pyykit saunassa. Niihin jäi sellainen savun ja saippuan puhtauden sekoitustuoksu.

    VastaaPoista