tiistai 24. joulukuuta 2013

joulukuun kahdentenakymmenentenakolmantena -- on december 23rd

tanaan vierailimme markin sisarusten ja heidan perheidensa kanssa california scien centerissa. ajatukseni kavivat tanaan avaruudessa asti. kummastelemassa ihmisen keksintoja (toki kunnia niista kuulunnee jollekin muulle) ja maailmankaikkeuden suuruutta. 


kierroksen jalkeen jaimme syomaan jaatelot suihkulahteen ja ruusupuutarhan luokse. oi miten nautin auringon lammittavista sateista kasvoillani.
illemmalla siirryimme kaupungin vanhaan osaan, jossa on meksikolainen kavely/ostoskatu ja meksikolaisia ravintoloita. mina valitsin syotavaksi kalatacot, jotka olivat tietysti mita maukkaimpia tuolla. illallisen jalkeen seurasimme espanjaa puhuvien esiintyjien jouluisia ja muunlaisia tanssiesityksia.lasten suosikki oli pinjata. siina se keikkuu rikottavana. hassunhauska ohjelmanumero. jokainen sai muutaman karkin. lopuksi seurasimme laulavaa jouluevankeliumikulkuetta. kiva paiva taas takana.


"kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. he asettivat hänet jeesuksen eteen ja sanoivat: "opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. mitä sinä sanot?" he puhuivat näin pannakseen jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä.

mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä. kansan keskelle jäi vain jeesus ja nainen. jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "nainen, missä ne kaikki ovat? eikö kukaan tuominnut sinua?" "ei, herra", nainen vastasi. jeesus sanoi: "en tuomitse minäkään. mene, äläkä enää tee syntiä."

joh. 8:3-11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti