lauantai 24. maaliskuuta 2012

kevätkylvöjä -- planting

isin ja E:n (punapaitainen) uimaretkeillessä me muut aloitimme kevätkylvöt. kivaa. pääsiäiseksi ohraa ja ruohoa sekaisin. juuri sopivasti löytyi multaa ja vanhoja siemeniä, joista hyötypuutarhaan valitsimme salaatin, rucolan, ruohosipulin ja piparmintun siemenet sekä herneet, joista kasvatamme versoja.


(S vasemmalla, D oikealla).



kolmeen koeputken näköiseen astiaan tulee S:n retiisi, sipuli ja porkkana, joiden kasvua voi seurata astioiden läpi. toimiikohan oikeasti. katsotaan... joululahja amerikasta. mukana on paperi, johon voi kirjata kasvumerkintöjä. S on innoissaan.

nyt on mukava odottaa satoa! ja niitä pieniä sinisiä kukkia. siirsimme ne nyt isompaan astiaan jatkamaan kasvuaan. näemmekö joku päivä ihka oikeat kukat?

4 kommenttia:

  1. kyllä tämä on kevättä...meilläkin on laitettu pääsiäisruohoa,ohraa,herneenversoja,chiliä,tomaattia,kahta erilaista kesäkurpitsaa,orvokkeja myös mutta luulen että ne olis pitäny laittaa jo syksyllä...saa nähdä. monenlaista vielä laitettavana ja osa suoraan maahan sitten...

    VastaaPoista
  2. tomaatit ja kesäkurpitsat on ihan ehdottomat kun on oma piha. nameja syötäviä. laitahan sitten blogiin kasvimaauutisiakin kesän kuluessa. olis kiva seurata.

    VastaaPoista
  3. Meidän rairuohosta tulee vähän hassu, kun siemeniä oli vaan yksi pussi isoon vatiin ja keksi sitten laittaa chiasiemeniä lisäksi, en muistanut et nehän kasvaa vähän silleen... Tulee niinku pörrönen pääsiäisruoho.
    Mansikan taimet pitäis istuttaa että sais niitä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pörröinen rairuoho :D Kivaa. Mansikat varmaan vois jättää partsille talveksi jonkun harson ja muovin alle. Kiva idea. Meillä on joskus ollut vain amppelissa mansikka kasvamassa ja sato on ollut vähäinen. Ystävälläni on partsilla karviaispensaskin (kääpiöversio kai). Talveksi peittää sen jotenkin. On tykännyt.

      Poista