maanantai 19. maaliskuuta 2012

tallinna -- tallinn

monille teistä saattaa olla tuttuja juttuja tässä postauksessa. esittelen muutamia paikkoja, joihin törmäsimme viettäessämme pari päivää tallinnssa. minä, mieheni ja vauva W.

loppujen lopuksi kävelimme todella paljon tämän tallinnan reissun aikana. söimme hyvin. juuri sopivasti. hotelli oli meille todella mieluisa. sen tunnelma oli rauhaisa. sisustuksessa oli mielestäni onnistuttu hienosti. 1800-luvun lopun rakennuksen vanha tiiliseinä oli esillä huoneissa. tiloissa oli tietynlaista moderniutta ja harmoniaa. orkideat, kynttilät ja kivet loivat hoitolamaista tunnelmaa. huone sisälsi oman poreammeen (ainakin huone nro 202). hotellista sai vuokrata käyttöönsä zen span, joka oli todella kaunis. hinta oli 8 e/aikuinen/1,5 h. musiikki oli rentouttavaa ja saunassa sai miellyttävät löylyt.

ravintoloista/kahviloista ehdoton löytö oli moon. ruoka oli todella hyvää ja ilmapiiri rento (mm. kivaa musiikkia, buena vista social club muun muassa). hieman vaikeaa oli löytää tuo paikka, mutta kannatti nähdä vaivaa sen eteen. toinen erittäin hyvä oli virolaista mummonruokaa tekevä vanaema juures (von krahli aediin liittyy tämä ravintola jotenkin, sen vieressä alakerrassa). ystävällinen palvelu ja ruoka oli mielettömän hyvää.

kiitos reissuun pääsemisestä kuuluu vanhemmilleni. heillä oli mennyt kaikki hyvin täällä kotona kolmen isoimman kanssa. matkalla ei tarvinnut huolehtia pärjätäänkö täällä.














(kävimme kirkossa siellä. liikuttava kokemus ja oli mukava jutella ihmisten kanssa. tämä kuva on kirkkorakennuksen erään tilan ikkunalta, seuraavat lastenhuoneesta).


























mieheni kanssa lähennyimme jälleen. miten sitä unohtaakaan arjen keskellä kuinka paljon lähempänä omaa miestä voisi olla. peikot on taasen keskusteltu pois.

12 kommenttia:

  1. ihanaa ja hyvä kun teitte reissunne, tuollaista kaipaisi itse kukin ;) mulla on muuten samanlaiset huovutetut vihreän sävyiset lapaset kuin kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Muistankin ne lapaset. Näissä on kans vihertävääkin, mutta päät on keltaiset.

      Poista
  2. Hienoja kuvia, tosi ihanan kuuloinen ja näköinen reissu!! Ja kiitos hotelli- ja ravintolavinkeistä, mekin voitais harkita Tallinnanmatkaa kesällä, ei tarttis mihinkään kauemmas lähteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans innoissani tästä ideasta että Tallinnaan voi mennä niin nopeasti ja helposti (varsinkin meidän nurkilta!) ja siellä on aina vaan lisää nähtävää. Kesällä olisi myös ihana sinne päästä kun puistot ovat vehreät ja niissäkin voisi istuskella. Aikaeroa ei ole ja euro on käytössä, mikä sen helpompaa.

      Poista
  3. ihana koko juttu. tuli hyvä mieli.

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on Tallinnan matka mietteissä. Sopivan lähellä, mutta silti ihan erilaista kuitenkin. Vaikka ollaan huomattu, että Tamperekin tuntuu ulkomaailmalta :) Kauniita kuvia, kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihan lähelläkin on nähtävää. EI tarvitse aina kauas lähteä. Kiva kun nautit kuvista.

      Poista
  5. Mahtava parisuhdeviikonloppu! Ihanalta näyttää. Tallinna on niin hyvä paikka lähteä helposti johonkin ihan muualle. Nuo venäläiset herkut näyttävät kadehdittavan houkuttelevilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäläiset herkut oli alkuruokamme Moonissa. Sienipelmeenit minulla ja mieheni otti nuo blinit. Siellä oli myös ihanat alkupalaleivät, joita vauvakin nautiskeli.

      Poista
  6. Oi että kuinka onnistunut reissu, ihan oikein teille :) Terveiset koko perheelle keväisestä Hollannista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TERVEISIÄ! Mieheltä myös. Siellä kevät jo niin pitkällä. Kyllä tässä on monta kertaa tullut mieleen Englannin keväät, joista aikoinaan saimme nauttia. Ne kun alkoi aina jo helmikuussa. Viimeistään. Joo, reissu oli tosi hyvä.

      Poista