tiistai 8. toukokuuta 2012

kotiäiti -- stay-at-home-mother














tykkään olla kotiäiti. monestakin syystä, mutta mm. siksi koska voin joka aamu ja päivä, myös melko yhtäkkisesti päättää mitä teemme, minne menemme, mitä ja missä syömme. voin miettiä mistä tänään nauttisimme. mitkä ovat tämän päivän tarpeemme. tai onko kenties jotakin missä minun kuuluisi tänään olla. eteen tulee yllätyksiä, kutsuja, kauniita asioita. saamme nauttia luonnosta ja ulkoilmasta. tai vain olla sisällä. tänään oli yksi noista päivistä kun spontaanisti suuntasimme mukavasta paikasta toiseen. pysyttelimme lähitienoolla. joskus sitä laittaa päiväänsä sellaisia raameja joita ei tarvitsisi. niinkuin ne mukamas pakosta olisi olemassa. 


viikonloppuna huvitin itseäni lista asioista helin amerikan täti postauksella, jota en nyt löytänyt tähän hätään mutta ehkä joku teistä sen muistaa?:). amerikan tätini on saapunut. hain hänet eilen lentokentältä kahden pienimmän kanssa. meillä on ollut oikein mukavaa. kunnes hän tuli kipeäksi. toivottavasti huominen on parempi. 

12 kommenttia:

  1. voi tuota ihanaa lähitienootanne ja kuvien taustoilla tuttaja ihmisiä ja -paikkoja ;) minä just nyt kyllästynyt menemisiin ja tulemisiin... juteltiin just poikien kanssa että huominen perhekerho jää väliin ja puuhaillaan kotona ja puuhaahan riittää.tänäänkin meni koko päivä pihalla ja taimia istutellessa isompiin ruukkuihin... voi tätiä toivottavasti paranee nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kans on mukavaa olla paljon kotona. Mulla olis myös taimien siirto isompiin ruukkuihin. Kova kiire jo itseasiassa olis, syvempään multaan ennenkuin kuolevat! Taitaa mennä ensi viikkoon.

      Poista
  2. Kuulostaa niin ihanalta tuo, minä olen tänä keväänä hukannut juuri tuon spontaaniuden. Ehkä syynä on se, että hoitolapsosten kanssa arki sujui parhaiten aika rutiininomaisissa merkeissä enkä jotenkaan ole osannut palata siihen entiseen vapauden tunteeseen. Kyse on lähinnä fiiliksestä koska tokihan me puuhaamme kaikenlaista... Sitä tulikin mieleen että vastasin erääseen kommenttiisi blogissani että nähtäiskö porukalla lasten kanssa joskus, en tiedä huomasitko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spontaanius on välillä unholassa ollut minullakin kunnes taas joskus huomaa että ainiin, mikäs meitä pidättelee. Minulla myös on rutiineja, esim. ruoka-ajoista en paljon jousta. Kaikki sujuu parhaiten niin. Ja lasten nukkumaanmenoajasta. Mutta siihen väliin sitten mahtuu kaikenlaista mukavaa varioitavaa.

      Poista
    2. Ops, jäi vastaamatta että nähdään ihmeessä. Tiedustelen Miralta numeroasi niin voin olla yhteydessä!

      Poista
  3. Ah tuota kotipäivien kiireettomyyttä! Mäkin toivoisin että voisin olla sellainen kotiäiti, joka nauttii pesueestaan ja sen kanssa tpouhuamisesta koko ajan. Mutta tällainen osa-aikakotiäitiys passaa mulle paremmin tällä haavaa, vaikka aiheuttaakin ristiriitoja. Kiva tehdä välillä omia juttuja (opiskelua), ja lasten kanssa olemisesta nauttii eri tavalla kun se ei ole kokoaikaista. Mutta oikeastaan odotan silti kesää ja kolmen kokonaisen kuukauden kotipätkää :)

    Tosin muistelen, että melko tarkkaan strukturoituja ne olivat nekin päivät. Mutta sama pätee iltoihin päiväkotipäivien jälkeen. Illat vaan ovat jotenkin kovin lyhyitä. Ei ehdi kaikkea mitä haluaisi, lasten kanssa, kun pitää kaikenlaista kotityötä kuten ruuanlaittoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi pidin kiirettä kotiäitinäkin. Kun kaksoset olivat n. 1 vuotiaita minulla oli huono omatunto tai miten sen sanoisi, kiiremieli jos en ollut ulkona klo 10 mennessä tms. On hyvä että on erilaisia äitejä, kirjoitin omista tunteistani. Minun en tykkää osiot kotiäitiydessä on ruokakaupustelu. Ne päivät kun sitä ei tarvitse tehdä ovat onnellisimmat ja spontaanimmat. Ruuanlaittokaan ei enää ole niin paha. Ruokaa saa tarvittaessa pöytään yksinkertaisin tavoin ja nopeasti kun ei ole rima liian korkealla. Esim. leipä on sama kuin pasta jne. ajattelulla :)

      Poista
  4. toivottavasti se amerikan täti toi semmosia hulluja tuliaisia. :) ja toivottavasti paranee pian!

    VastaaPoista
  5. Hi Heini! Hope you are all well! I don't know if you are interested in this, but I saw on the Blogger Buzz that you can add a translate gadget to your blog that will automatically translate into the readers language of choice. I just thought of you when I saw that. Maybe you would like that. Anyway, your pictures and family are as beautiful as ever!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Sarah! I need to check it out. I'm afraid it will not translate Finnish very well since this is a pretty hard language to be translated "automatically". Let' see!

      Poista