lauantai 5. tammikuuta 2013

tallinnassa -- in tallinn









vietimme eilisen päivän tallinnassa kun ilmaismatkaa tarjottiin. viimeksi olemme nimenomaisesti lasten kanssa laivamatkustaneet esikoistemme ollessa hyvin pieniä. ei vaan ole ollut kiinnostusta (tuntunut enempi häslingille kuin kivalle), mutta nyt se tuntui taas eksoottiselle ajatukselle. 

lapset nauttivat viikkarin järjestämästä ohjelmasta, leikki/pallomerihuoneesta, wiistä ja ravintolan lihapullista:) enemmän kuin osasin ennustaa. tallinnassa he ihailivat "linnoja" ja linnoituksia, joulumarkkinoita ja merenkulkumuseon juttuja, jotka inspiroivat heidät piirtämään. joulumarkkinoilta kukin osti yhden jutun matkamuistoksi. E valitsi keraamisen talon (hienoja eri värein lasitettuja pienoismallitaloja), S samanlaisen, mutta rakennuksessa on tallinnalainen pyörötorni ja muuria. D valitsi korun, jossa on pitkä beige nahkanauha ja sen päässä roikkuu villisian hammas. jälkeenpäin vasta tajusin, että olikohan tuo ihan eettinen ostos. matkan jälkeen S on haaveillut matkasta kuubaan, koreaan ja moneen muuhun maahan.

tänään kävimme kirjastossa. siellä hurahti aika pitkä aika. ystävällinen kirjastonhoitaja esitteli S:lle kolikoihin, seteleihin, mineraaleihin ja kiviin liittyviä kirjoja. myös sukellusveneistä kertova kirja lähti mukaan. E valitsi viirua ja pesosta ja pekka töpöhäntää. D asterix-kirjoja ja yhden risto räppääjän. E sai nyt oman kirjastokortin ja siitäkös hän oli iloinen. minunkin korttini löytyi (olen lainannut lasten korteilla:), se oli joskus jäänyt kirjastoon. 

olen taistellut pari päivää flunssaa vastaan. onneksi ollaan oltu lomalla niin olen voinut nukkua aamulla pitkään. toivottavasti ei iske päälle yhtään enempää.

2 kommenttia:

  1. täälläkin ollut flunssan oireita ilmassa...aivastuttaa ja kurkku käheänä jo kolmatta päivää.teillä mukavan kuuloinen reissu! mukavaa arjen alkua!

    VastaaPoista
  2. Tämän päiväinen kahden tunnin päikkäri oli käänteentekevä minulle, mutta valitettavasti W on nyt kovassa kuumeessa :( . Onneksi meillä ei kuitenkaan ole mitään "pakollista" lähipäivinä.

    VastaaPoista