keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

eräs päivä -- a day

päiväni ovat oikeastaan aika mielenkiintoisia, jos tarkemmin ajattelee:), jos listaa tapahtuneita. jokainen päivä on erilainen. toiset väljempiä, toiset touhukkaampia, toiset sosiaalisempia ja toiset reviiriltään laajempia. 

ystävälläni miialla oli kerran blogissaan yhden viikon jokaisen päivän tapahtumat yksityiskohtaisesti kerrottuina. niitä oli kiva lukea. voisin kokeilla joskus samaa. listasin tuohon alle tämän päivän tapahtumia. suosittelen listaamista, se herättää monenlaisia ajatuksia!

# herätys klo 7:30. lapset heräsivät seitsemältä ja mieheni. lasten ulkovaatteiden lajittelua jokaisen omaan kasaan (kunkin kasa eri puolilla kotia, sillä seiniä on hyvä olla kasojen välissä:), tsekkailua onko sukat kaikilla jalassa ja onko kaikki läksyt varmasti pakattu kassiin, ikkunaverhojen avaamista, aamupalailua, hammaspesuun patistelua

#oma aamupuuro lennossa, vaipanvaihtoa, bussiaikataulujen pikatsekkausta, hieman silmänalusmeikkiä ja kulmiin väriä, mämmit alulle, ulkovaatteet minulle ja W:lle ja kohti bussia

#klo 9:30 lääkäri, W:n infektioastmakontrolli, jonka jälkeen kävelemme kanniston leipomoon (nautin niin kävellä noilla vanhoilla tutuilla kulmilla) ja kauppaan ostamaan jotakin pientä tarpeellista, mitä puuttuu jääkaapista ja eineksiä illemmaksi. sitten bussilla kotiin, mutta matkan varrella piipahdamme hetkeksi leikkimään ystävien luokse. (bussia odotellessa 11 aikoihin ehdin ruokkia W:lle eilisiä ruuanjämiä ja antaa pillimaidon ihanassa auringonpaisteessa).

#12 maissa kärryttelemme kotiin. laitan W:n päikkäreille ja pesukoneen päälle. hoidan muutaman kummallisen "turhan" asian, kuten otan yhteyttä tuplasti minua laskuttavaan. jatkan mämmin valmistamista.

#klo 14 jälkeen käyn intialaisen tutun luona vastaamassa joihinkin vauvanhoitoon liittyviin kysymyksiin. huomaan, että esim. äitiyspakkauksen kaikki tuotteet eivät välttämättä avaudu kovin helposti ei suomalaisille. nappaan samalla lapseni koululta kotiin.

#klo 16 laitan mämmin uuniin. ruokin lapsukaiseni erinäisillä eineksillä, tomaatilla, kurkulla ja maidolla. itse syön nopeasti kyhättyä salaattia sitruunamehulla ja vähän maksalaatikkoa puolukkahillolla. kasaan jalkapallovarusteet D:lle, pyydän isoimpia tekemään läksynsä. sitten on aika viedä E muskariin. mieheni juoksee kotiin henki hieverissä. minä ja E olemme myöhässä muskarista.

#klo 17:30 nappaan D:n kotoa, sitten lähinaapurustosta pari poikaa ja yhden äidin (ystäväni) jalkapallotreeneihin. treenien aikana käymme kävelylenkillä ja vaihdamme kuulumiset. sillä aikaa mieheni käy W:n kanssa hakemassa muskarista E:n.

#palaamme kotiin n. klo 19:40. mämmi on tullut ulos uunista. mieheni ja osa lapsistamme on jutellut mieheni vanhempien kanssa puhelimessa. teen pikavalmisteluja kotona, jotta lapset pääsisivät ajoissa nukkumaan. puhelu päättyy ja minä riennän ovesta ulos lenkille. lenkkitreffit on sovittu klo 20, jolloin lapsemme yleensä menevät nukkumaan. ihailemme kuuta, tähtiä ja merimaisemia. 

#juttelen mieheni kanssa, maistan mämmiä ja totean, että suolaa voisi olla enemmän, syön kanniston ruisreikäleipää, vastaan sähköposteihin.

no, päivään sisältyy tietysti muutakin ja erinäisiä kohtaamisia, mutta välillä tuntuu, että lasten kanssa ne kohtaamiset jäävät aika vähälle. onneksi nyt alkaa pääsiäisloma ja voimme olla taas enemmän lähekkäin. 

8 kommenttia:

 1. Sun päivä oli paljon jännittävämpi kuin mun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, päivässäni oli aika eksoottisiakin kohtia ja yllätyksellisyyttä.

   Poista
 2. kova vauhti ja meininki!onneksi pääsette vähän huilimaan pääsiäisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli oikein kiva, vaikka menoja olikin. Hieman rutiineista poikkeavat menot piristävät ja vievät uusille kulmille, mikä mukavaa. Joo, pääsiäisenviettomaisemissamme sielu kyllä lepäsi.

   Poista