lauantai 9. toukokuuta 2009

muuttovalmisteluja -- moving preparations

ihan kivasti aamu alkoi kun ovelle tuotiin prinsessaleivos ja huumaava tuoksukas pioni -KIITOS- ja päivä huipentui maton pesemiseen kylppärissä, koska en pitänyt ajatuksesta että rullaisin likaiset matot ja veisin ne sellaisenaan uuteen kotiimme. muuttopuuhat ovat siis pienimuotoisesti jo alkaneet. kävin läpi lasten piirustuksia. säilytän aika paljon. olipa mielenkiintoista huomata miten erilainen piirustustyyli D ja S kaksosillamme on. S tykkää tehdä tosi moderneja, yksinkertaisia, järjestelmällisiä värikokeiluja, joissa on aika voimakas lataus. viivoja, ympyröitä sisäkkäin, väriläikkiä. yksi paperi saattaa olla täynnä viivoja kuin marimekon jokapoikapaidassa. D taas usein tekee aika pikkutarkkaa näkymää jostakin ajattelemastaan "maisemasta". kyllä S myös välillä tekee sen tyyppistä esim. myyrä ja vihreä tähti ja ihmisiä kävelemässä oli viimeisin hänellä. the morning started nicely: some princess cake and a peony flower was brought to our door and the day was finished by washing a big carpet in our shower room because i couldn't handle the thought of packing the dirty carpets to go to our new home. so the moving preparations have started already. i went through the childrens' drawings. i will save quite a lot. it was interesting to notice how different drawing styles our twins D & S have. S likes to make very modern, simple and order based colour experiments. there is quite a strong feeling in them. lines, circles inside each other, colour spots. D usually makes quite detailed picture about a "view" he is thinking about. S does that sometimes too, for example his last one was a mole, a green star and people walking. 

sanomattakin selvää siis kenen piirustus tämä on :). there's no doubt whose drawing this is :)
tässä D:n heinäsirkkaperhe, heidän naapuri ja ruohoa. here are D's grashopper family, their neighbour and some grass.
nämä saa mut nauramaan kun ne näyttää niin häneltä. this makes me laugh because it is so much like his nature.
D:n en tiedä varmaksi mikä kruunupää. pitäisi aina muistaa kirjoittaa ylös. D's something. i should always remember to write it down.
kas, hän taas tyylilleen uskollisena :). again, he is faithful to his style :).

5 kommenttia:

  1. Eläköön piirtely! - ja piirtelijät : )

    Eilisessä Voimalassa (voi katsella areenasta) sosiaalipsykologi Jaana Venkula selitti (valitettavasti kylläkin nuoremmille keskustelijoille väittelyn hävinneenä – joskaan ei minun silmissäni) käsillä tekemisen välttämätöntä suhdetta aivojen kehitykseen ja ajatteluun. Käsillä tekeminen - siis ihan konkreettisesti niiden liike – on se mikä aktivoi aivoja, vaikkapa vaan pölyrätin heiluttelu enemmän kuin tietokonenäppäimistö. Piirustukset, lampaanpaistit, askarrellut miekat, rannekorut ja pääsiäisoksat sekä tietysti muuttolaatikoiden pakkaus : ) – niistä on viisaat äidit ja pienet, aivojaan kasvattelevat pojat tehty!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla niin muistaa tonkin asian. Enemmän käsitöitä. Musiikkikin on tärkeä. Ja liikunta. Ehkä sen kaiken voisi yhdistää joksikin tanssimaalaamissessioksi. Siinä muuttolaatikoiden paakkaamisen ohessa. Hurlumheitä täällä, mutta tänään kävin vähän hengähtämässä pihatalkoissa ja tyttöjen toiminnassa. Tehtiin ihania hemmottelulahjoja ja lahjakortteja äideille <3

    VastaaPoista
  3. Noi piirustukset on niin hauskoja, mua naurattaa toi S:n graafisuus :D En oo ikinä syvällisesti analysoinut M:n piirustustyyliä, ehkä kun ei ole toista samanikäistä. Maisemia sieltäkin kyllä tulee ehkä enemmän ja eläviä hahmoja.

    VastaaPoista
  4. ihanaa taidetta! ja tanssimaalaaminen voisi olla tosi hauskaa!

    VastaaPoista
  5. sara: joo, S:n piirustukset on ihan mielettömiä. mietin aina et milloin tää loppuu, mut ei se vaan lopu. kaikilla tyylinsä. M:lläkin :)

    pamela: tätä taidetta vaan tulee niin paljon että ehkä vain valokuvaan osan niistä ettei kaapit ole ihan pullollaan 10 vuoden päästä. musiikin maalaamista olen joskus kokeillut, mutta siinä ei vielä yhdistynyt se urheilupuoli :)

    VastaaPoista