sunnuntai 3. toukokuuta 2009

piirroksia ja biologiaa -- drawings and biology

tänään iltapäivällä: "äiti, tämä on kiva kirja." "äiti, lue vielä tätä." tämä helmi on yli 40 vuotta vanha koulukirja. uskomattoman kauniita piirroksia joku on osannut piirtää. lukiessamme minäkin opin uutta ja vuosien jälkeen löysin taas tutuille kasveille nimet. en tarkoita leskenlehteä :) ei ihan niin huonosti vielä mene. this afternoon: "mommy, this is a nice book." "mommy, read this again." this treasure is an old school book, over 40 years old. somebody drew unbelievably beautiful pictures. i also learnt new things and rediscovered names for common plants. i don't mean apple or... i'm not doing that badly yet.



eläinten luuranko-, vatsalaukku- ja pääkallokuvat ovat kova juttu. the skeletons, stomaches and skull pictures of the animals are some of the best parts


romanttinen esipuhe koulukirjassa. a romantic foreword in this school book.

4 kommenttia:

  1. Tämä oli niin kiva postaus! Meidän mummolla oli aina matkassa juuri tuollaisia kuvia sisältävä vanha värikuvakasvio ja vieläkin muistan kuinka ”kirkkarilta” (kirkkokalliolta) - sekä tietysti kirjasta – löydettiin tervakukat, kalliokielot ja maksaruoho. ... Voi, että niin, mummolta ja siitä kirjasta olen oppinut kaikki mahdolliset niittykukat ja metsän sammaleet, jotka pulppuavat nyt ulos pelkästä ajatuksesta.

    VastaaPoista
  2. voi että, kuulostaa aivan ihanalle. olispa hauska kerätä niitä ja kuivata kirjaksi. on mulla muuten yksi sellainen kirjanalku kaapissa hei! vie ihmeessä teidän pikkuiset joskus tutkimaan pihan kasveja --vai tapaatko heitä? meillä ainakin kiinnostusta riittää. mielummin ohjaan siihen suuntaan vielä tässä vaiheessa tietokoneiden tms. sijaan.

    VastaaPoista
  3. Ennen vanhaan; mummon ja vielä Äitinikin kouluaikana - ihan siis osana opetussuunnitelmaa - niin olen käsittänyt, kerättiin ja prässättiin kasveja kouluvihkoihin. Mummoni oli niin innostunut kasveista, että keräili ja tunnisti – ei vain omien lastensa - vaan koko pihapiirin lasten kanssa nuo koulutehtäväkasvit jok’ikinen kesä!
    Äitini ja pieni tyttönen P ovat samanlaisia kukkaisnaisia; tutkivat innolla uuden polven kukkaketoja – ja tietty kasvio aina matkassa : ) ... Nii’in, kyllä ne sellaisia elämänryöstäjiä tuntuvat ne tietokonepelit olevan, alkaen jo ihan naperoista!

    VastaaPoista
  4. "- vaan koko pihapiirin kanssa" Mahtavaa! :)
    Siis onko tämä kasvio joka nyt käytössä se sama vanha vielä?

    VastaaPoista