lauantai 1. toukokuuta 2010

maissia -- corn

saatiin talvella iso laatikollinen värjättyjä maissinaksuja, jotka tarttuvat hyvin toisiinsa kiinni kun niitä vähän ensin painaa märkää liinaa vasten. olimme tänään kotosalla. ilma ei innostanut picnicretkelle ja M on aika tukkoinen. kuuntelimme ripinä ja rapina -kirjan levyä (musiikkia ja loruja) ja rakensimme maatilan. oli tosi kivaa monta, ehkä jopa neljä tuntia! välillä söimme lounaaksi eilisen jämiä. ulkoilimme vasta iltapäivällä. saippuakuplapurkit oli tietysti mukana taas. isi vaihtoi autonrenkaat illalla, jonka jälkeen palasi lepäämään. minä kylvetin lapset yksitellen. tuntui että jokainen meistä tarvitsi läheisyyttä ja yhteispuuhaa tänään. (huomaan että blogi on välillä ehkä vähän liian päiväkirjamainen!).

we got a big box of colored corn puffs this winter. they stick well to each other if you first press them on a wet cloth. we hung around home today. the weather didn't attract us to have a picnic and M is feeling quite sick. we listened to ripinä and rapina cd (music and rhymes) and built up a farm. it was lots of fun for many hours, maybe even four! in between we had yesterday's leftovers as our lunch. we went outside later in the afternoon. the bubble things were along of course again. daddy changed the tires in the evening and returned back to rest. i bathed children one at a time. it felt like we all needed some closeness and together activities today. (i notice that the blog is maybe sometimes too diary like!).S (makaava) teki vierellään olevan tornimaisen rakennuksen. S (laying) made the towerlike building that is near him.
D:n talli/navetta. D's stable/barn.
minä tein eläimiä. myös maatilalle hyvin sopiva krokotiili piti tehdä! meidän mr. house on muuten hävöksissä. eilen se vielä oli omassa lasipurkissaan. voi olla että löydämme sen joku päivä kuolleena (kuivuu ehkä) jostakin nurkasta. kansikelmun yksi reikä oli revennyt liikaa tai hän oli purrut sen isommaksi.

i made some animals. also a crocodile was needed! by the way our mr. house disappeared. he was still in his glass dish yesterday. it can be that we will find him dead one day (he might gets too dry). one of the holes of the cling film lid was ripped or he bit it bigger.

2 kommenttia:

  1. Hienoja luomuksia. Mistä tuollaisia naksuja saa? Minusta on tosi kivaa että kirjoitat niin usein!

    VastaaPoista
  2. Googlaa "Playmais" niin löydät jälleenmyyjiä ympäri Suomen. Aika monessa paikassa myydään pienempiä laatikoita kuin tämä meidän joka on varmaan yksi niistä isommista eli nk. teemalaatikoista kun siinä on se farmiajatus. Meidän boksi on tuttujen tuliainen ranskasta. Itse tuote kyllä on kai saksalainen.

    VastaaPoista