perjantai 4. kesäkuuta 2010

retki ja synttärit -- a trip and a birthday party

meidän ystävä lapsineen ja me tehtiin retki kauniiseen mustasaareen. sinne on joka kesä päästävä. lounaskin maistui kaikille. tänä kesänä me ajateltiin mennä koko perheen telttaretkelle jollekin saarelle. kaunissaareen? vinkkejä, kokemuksia? mietin olisko se ylipäänsä kivaa vai ihan kaoottista ja hikistä.

today a friend of mine, their children and we made a trip to a beautiful island called mustasaari. we love going there every summer. the lunch was liked by everybody. let's see if this summer we would try out camping as a whole family on one of the islands. maybe on kaunissaari? any hints or experiences? i'm still wondering if it would be nice or totally chaotic and sweaty.

puulaivoissa on sitä jotakin. there is a special feeling to travel in a wooden boat.

illalla leikit sujui niin hyvin että en lastenohjelmista maininnut mitään. olen viimeaikoina koittanut vähentää pikkuisten tv:n katselua kun aamuisin katsovat niin se melkein olis tarpeeksi. S järjesti sami-koiralle 6 v. synttärit. kysyi olisiko laulu feliz navidad jossakin. löytyihän se netistä, you tubesta ja se soi synttäreillä kerta toisensa jälkeen.

in the evening the playings went together so well that i didn't mention anything about the childrens' tv programmes. lately i have tried to decrease the amount of tv they watch since they do it anyway every morning and i feel it's enough. S organized a six year birthday to his sami dog. he asked if we have a song called feliz navidad on cd. we found it on the internet, you tube, and it was played over and over again in the birthday party.

sami ei näytä kovin innostuneelle bileistä. sami doesn't look very enthusiastic about the celebration :)

5 kommenttia:

  1. telttaretki saareen lasten kansa olisi kivaa (ei hikistä) ...tai hikistä kyllä jos lämmin aurinkoinen päivä mutta mikä sen mahtavanpaa kuin käydä pitkin päivää ja iltaakin uimassa kun siltä tuntuu ja välissä vaikka paistella makkaraa. lapset rakastaa sitä kun voi tehdä jotain arjesta poikkeavaa "extremee" kuten luonnossa nukkuminen! t

    VastaaPoista
  2. pitää vielä edelliseen lisätä että meillä on ihan ehdoton juttu että on jääkylmää juomaa mukana koko retken ajaksi. eli pakkaseen vaan yönyli vesipullot (ja pillimehut) niin että ovat aivan umpijäässä ennen lähtöä...

    jotenkin tuntuu että haluan lähteä retkelle vain silloin kun on todella lämmintä (yölläkin varmasti tarkenee) mutta silloin olo voi olla tukahduttavakin ja jää kylmällä juomalla kummasti mieli kohenee ja jaksaa taas nauttia. t

    VastaaPoista
  3. t, kiitos tsemppauksesta! ja kiva saada vinkkejä kokeneelta!

    VastaaPoista
  4. I love seeing your children imaginatively playing, dressing up, and enjoying nature. Lately, I feel like I've seen so many children hooked to their video games that it has me quite disturbed and wondering how to keep it all from my daughter. You definitely inspire me to keep encouraging their imaginations and love of nature.

    VastaaPoista
  5. Sarah: It's so nice that if we go outside to the forest or to see the coast they don't complain about it or need toys with us but they find their way to entertain themselves. I'm sure the boring feelings will come though when they are older. Or maybe not...?

    VastaaPoista