lauantai 12. kesäkuuta 2010

seikkailu -- an adventure

me oltiin pari päivää tampereella. M tykästyi kaupunkiin ja kyllähän siellä minunkin mielestäni on aina kiva käydä. tosi harvoin vaan siellä ollaan liikenteessä ja harmikseni ompelukoneliike mansen tikki jäi visiteeraamatta kun lauantain olin isäni puolen sukujuhlassa (kuulun johtokuntaan) ja koko perjantai hurahti särkänniemessä.

we were in tampere for two days. M said he quite liked the city and i also enjoy visiting tampere except we go there very rarely. unfortunately i didn't have a chance to visit a sewing machine place called mansen tikki because i was at my father's-side family reunion (i'm one of the board members) and the whole friday was used in an amusement park called särkänniemi.

tykästyin särkänniemeen enemmän kuin linnanmäkeen. paljon hauskoja laitteita rauhoittavassa vesistömaisemassa, delfinaario ja näkötorni. paitsi aika tyyristä huvia tuo kaikki nykyään on. i realized that särkänniemi is nicer than linnanmäki (in helsinki). lots of fun equipment in a calming lake scenery, dolphinarium and an observation tower. it was quite expensive fun though.

jalkoja ilmassa. toinen jännittävän näköinen laite oli sellainen missä mahalleen makuuasennossa pää menosuuntaan kiidetään lujaa sinne tänne. some legs in the air. another exciting looking apparatus was the one in which you lay on your belly and it takes moves you around very fast.



jossain vaiheessa tajusin että hymyilen kokoajan kun katselen meidän pieniä laitteissa. sitten aloin seuraamaan M:n onnellisia ilmeitä ja muita vanhempia, jotka kuvasivat omiaan. at some point i realized that i'm constantly smiling while watching our little ones on the rides. then i started to follow M's happy facial expressions and some parents that were photographing their own ones.



delfiineillä ja niiden kouluttajilla täytyy olla ihan erityinen ystävyyssuhde. sen todisti hieno näytös. hellyttäviä otuksia. muistan veera-nimisen delfiinin lapsuudestani. siellä hän vieläkin oli. nyt 32 vuotiaana äitinä. dolphins and their trainers must have a very special friendship. it was demonstrated by this show. i remember a dolphin called veera from my childhood and there she still was. now as a 32 year-old mother.

aluksi D ja S oli laitteissa aika peruslukemilla ja esim. possujunassa S sanoi vihaisena: "äiti! onko tämä vauvoille?" kun siirryimme vähän hurjempiin laitteisiin ja kummitusjunaan niin hymy alkoi ilmestyä kasvoille. tämä oli ehkä hurjin kyyti, jossa D ja S oli. first D and S had quite serious and bored looking faces on the rides and for example at the pig train S angrily asked me: "mom! is this for babies?" when we continued to a little more crazy machines and to the ghost train the smile came on their faces. this was maybe the craziest one they tried out.

yövyimme ahlmanin kartanon vintillä neljän hengen huoneessa. tilasimme ekstrapatjan E:lle. ihastuttava maalaismiljöö. ostimme tilapuodista raparperiä ja vastaleivotun rievän. we stayed in the attic of ahlmanin kartano (a mansion). the country side miljöö was attractive. we bought some rhubarb and bread from the farm store.


vintin lattia oli ihana (S:n jalat). the floor of the attic was lovely (S's feet).


tänään isi seikkaili lasten kanssa muuminäyttelyssä tampereen kirjastossa. today daddy and the children had an adventure in the city. first in the moomin exhibition/museum in the library building.

ja finlaysonin ja vapriikin alueilla sekä keskustorilla, missä oli ollut tosi hienoja kansantanssiesityksiä suomesta ja muualta. and then in the old finlayson and vapriikki area and in the main market square where they had some really cool folk dance shows from finland and from some other countries.

7 kommenttia:

  1. voi ei! teillä on ollut tosi hieno reissu. ehkäpä menemmekin mielummin tänä kesänä särkänniemeen kuin linnanmäelle. kuulosti ja näytti tosi houkuttelevalta. ja aivan mahtava kommentti: "äiti! onko tämä vauvoille?" - alkoi ihan ääneen tässä päässä naurattamaan. t

    VastaaPoista
  2. :) joo mua huvitti siellä kans kun nökötti vähän ylikokoisen näköisenä pullukkaisessa vaaleanpunaisessa minirataa kiertävässä possujunassa ja alkoi pohtimaan että onko tää nyt ihan hänelle. äidinkin on vaan myönnyttävä ja alettava päästää irti possujunista :) mutta kiva kun menivät E:n kanssa kaikkiin kun me M:n kans ei otettu rannekkeita.

    VastaaPoista
  3. Heini tykkään niin valtavasti sun blogista! Kunpa minustakin tulisi sellainen äiti, joka jaksaisi puuhastella lasten kanssa kaikenlaista ja näyttää heille maailmaa. En nyt tarkoita vain huvipuistoretkeä, vaan yksinkertaisia kotitouhuja ja oman kodin lähiympäristön ihmettelemistä :) T. Noora H.

    VastaaPoista
  4. kuinkas paljon toi vinttiasuminen kustansi?
    ihana loma/retki!!!

    VastaaPoista
  5. Voi Noora, kiva kun ilmiannat itsesi ja kiva kuulla!

    Shys, tossa sulle Ahlmanin sivuilta mitä sisältää ja hintoja kartanon puolen huoneista. Eli aamiaisen kanssa (me ainakin saatiin aamiaiseks muutakin kun puuroa eli tosi sopiva ja hyvä oli vaikka ei hotellien buffet aamiainen olekaan) 4 hengen vinttihuone maksaa 95 euroa koko sakilta.

    Kartano

    Päärakennuksessa majoitut vanhan kartanon yläkerrassa 1 - 4 hengen viihtyisissä huoneissa. Majoitustilaa on 23 hengelle. Pienoiskeittiöt sekä WC- ja suihkutilat ovat käytävillä majoittujien yhteiskäytössä. Oleskelutilasta löytyy TV. Huonehintaan sisältyy liinavaatteet ja pyyhkeet.

    Huonehinnat 2009/2010:

    1 x 1hh à 53 € / yö (ei sisällä aamiaista talvikaudella)
    4 x 2hh à 60 € /yö (ei sisällä aamiaista talvikaudella)
    2 x 3hh à 82 € / yö (ei sisällä aamiaista talvikaudella)
    2 x 4hh à 95 € / yö (ei sisällä aamiaista talvikaudella)

    VastaaPoista
  6. Toi vanhempien hymyjuttu oli niin kiva – usein aattelen, että jos olisin kärpänen niin asettuisin lapsiperheen kattoon hymyilemään, vai meniskö tosiaan jonkun isän tai äidin otsalle Särkänniemeen : )
    mummix

    VastaaPoista