lauantai 19. kesäkuuta 2010

vielä kaupungissa -- still in the city

retkellä hakaniemen torilla... visiting the hakaniemi market...


lounaspiknik tokoinrannassa. pikku tomaatteja, herneitä puoli litraa, pala loimulohta, kaksi rasiallista vadelmia ja pullakranssi. vaaleanpunaiset ovat lasten valitsemat jälkkärikakkuset. lunch picnic near the market in tokoinranta. small tomatoes, peas, a piece of fire cooked salmon, raspberries and a sweet roll (pulla) wreath. the pink cakes are dessert chosen by the children.



leppoisaa oloa. kierreliukumäkeä, leijanlennästystä ja leikkien seuraamista kirja tai lehti kourassa. piipahdin myös kauppahallissa. yläkertakin oli aika ihastuttava. vanhoja astioita, nykytuotantomummonmekkoja, laamapaitoja, kivoja peltipurkkeja ja -rasioita. relaxing aptmosphere. sliding, flying the kite and following the play with a book or a magazine in my hand. i also had a look at the market hall (hakanimen kauppahalli). the 2nd floor was also quite attractive. old dishes, grandma dresses, old stylish warm underwear shirts, nice tin boxes and -cases.
kotona kuninkaallisten häiden seurantaa. ne kirkkopuheet oli musta aika liikuttavia. D:lle ja S:lle piti lukea kaikki. katsomoruokana oli popcorneja, kirsikoita ja dracula-salmiakkeja! at home we followed the royal wedding. the talks at the church were quite touching. i needed to read everything to D and S. the audience food was popcorn, cherries and salty licorice called dracula!

7 kommenttia:

  1. Olipas teillä kiva päivä. Lapsuuteeni kului noilla kulmilla ja tuli ihan haikea olo. Pitää varmaan itsekin tehdä retki sinne.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mukavalta päivältä. Me ei olla tehty yhtään piknikkiä vielä tänä kesänä, vaikka on pitänyt. Hieman harmi.

    VastaaPoista
  3. Anna: Hauskaa kun löysit blogiin ja juuri omille kotikulmille! Siellä kuuli myös musiikkia koko päivän. Joku soitti trumpettia kadulla ja se kuului toikoinrantaan asti. Ei hullumpaa.

    Minna: Jospa ne parhaat piknikilmat onkin vielä vasta tuloillaan... Säästetty teille.

    VastaaPoista
  4. Minäkin katsoin häitä, en ihan tiara päässä eläytyen, mutta melkein - vielä noissa herneissä ja perunoissa ja prameissa pioneissakin näen eilistä sekoitusta luonnillisuudesta ja loistosta – mukaan sopivat pienet pojat ja dragulakarkitkin : ) Jos telkussa olisi tuollaisia pukuja joka päivä, niin asuisin sohvassa! Oli kaunista.
    m-mix

    VastaaPoista
  5. ihanat piknik-eväät teillä!

    kuninkaalliset häät olivat kyllä kokonaisuudessaan niin ihanat - jotkut ihmiset jyrkästi tokaisivat "ei vois vähempää kiinnostaa". itse kuitenkin (vaikkakin ei tunnesidettä kuninkaallisiin olekaan) pidin hyvin paljon siitä kuinka heidän ilo ja liikutus tarttui ruudun tälle puolelle ja eikös silloin nimenomaan tälläinen "hömppä" ole hyvästä kun sillä on näin kohottava vaikutus - on sanon minä - se oli kaunista :) t

    VastaaPoista
  6. m-mix ja t, mietin kans samaa ja yllätyin miten vaikuttava juhla oli. Se vain etukäteen harmitti et joutuvat niin yksityisen tekemään yleiseksi, mutta siitäkin yllätyin miten tosiaan se olikin tai ainakin näytti olevan niin luonnollista ja arkista, normaalia ja heille henkilökohtaista.

    VastaaPoista
  7. loidtavia eväitä! sekä tokoinrannassa että prinsessahäissä.

    VastaaPoista