keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

tipuja ja mämmiä -- chicks and mämmi

tällaisia tipusia tarkoitin...
this type of chick i meant...
tämä on E:n.
this is E's.



nämä D:n. S halusi viedä omansa opettajalleen.
these D's. S wanted to take his to his teacher.



tykkääkö kukaan muu täällä mämmistä? maistoin pitkästä aikaa. olipa hyvää. ihan vain sinisen maidon kanssa. lisää on kyllä ostettava. totuin mämmin makuun jo pienenä kun mummoni aina sitä teki meillekin. syömisestä vielä sen verran että syön nyt raskausaikaan verrattuna todella vähän. tuntuu hassulle. ja sillä sekunnilla kun alan imettämään alkaa minua kuvotuttaa ajatuskin ruuasta. kun lopetan voin taas ajatella syöväni edessäni olevaa ruokaa. kummallista. imetysajan herkkua mulle näyttää olevan viili talkkunajauholla ja hillonokareella.

does anybody else here like mämmi? i tasted it after a long pause. it was good. not with cream this time, just with the blue milk. i need to buy more. i got used to the flavor of mämmi already as a child when my grandma made it also for us. one thing still about eating. i eat so much less now that i'm not pregnant any more. it feels weird. and in the same second i start to breast feed i feel nauseous about food. when i finish i can again think about eating the food in the front of me. strange. i could now eat tons of viili (finnish sour cream product) with some talkkunajauho (a special type of mix of flours) and a hint of jam.


4 kommenttia:

  1. voi tota pientä, joka mahtuu vielä noin suvereenisti köllöttelemään pöydällä. :) mä en ole koskaan tehnyt mämmiä itse (aika harva kai nykyään on, vai?) mutta pitäis ehkä kokeilla. talkkuna on ihanaa (ukki opetti syömään sitä piimän ja fariinisokerin kanssa)! ja sit vielä, kiitos ihana ilmavaasista - se on kaunistuttanut arkea + sen värinvaihteluita on lumoava seurata.

    VastaaPoista
  2. se oli ilo antaa kun tiesi kerrankin että lahjan saaja tykkää! joo, meidän pikku patukka on vielä niin helppo "nakattava"... mahtuu vaikka minne! on myös kevyt kantaa ja helppo ja nopea pukea ulkovaatteisiin.

    VastaaPoista
  3. Onpas ihana pääsiäisikkunalauta teillä =) ja suloinen pikkuinen siinä pötköttää pöydällä! <3 Iloista pääsiäistä koko perheelle! Toivottaa. Anna

    VastaaPoista
  4. Anna: Siinä hän pötkölleen :) Kiitos, sulle kans oikein rentouttavaa ja ihanaa pääsiäistä! Ja kiitos viimeisestä!

    VastaaPoista