tiistai 20. marraskuuta 2012

juhlat ja joulu -- celebrations and christmas

lapsukaisilla oli eilen lyhyt päivä, joten pidimme sen jälkeen E:n toiset synttärijuhlat (ne englannin kieliset). E oli innoissan auttamassa juhlavalmisteluissa. onneksi nyt olikin paremmin aikaa hänen kanssaan hääriä.





 kakku nro 2.


ja nyt, juuri kun ajattelin, että tulee juhlintaan pieni tauko ennen suomen itsenäisyysjuhlaa, niin muistin että tällä viikolla on thanksgiving :) (kiitospäivä). no mutta teemme sen ihan yksinkertaisesti. mieheni ottaa päävastuun, kuten yleensäkin tässä juhlassa. 

eilen olin S:n kanssa valitsemassa mitä hän haluaa ostaa vähävaraisten lahjapakettiin. siihen tuli ruoka-aineita, hygieniatuotteita ym. (valmis lista, eräs projekti). olin niin liikuttunut taas kerran lapsen antamishalusta. hän halusi aivan välttämättä maksaa ne omasta rahastaan ja valita itse mitä antaa. osti jalkapallon, ison keltaisen angry birds pehmon, jolla on tonttulakki päässä, pienen lasipallossa olevan tytön, joka hymyilee ja jolla on tähti kädessä ja jonka ympärillä sataa lunta sellaisessa lasipallovedessä ja viimeinen ostos oli legopakkaus 7-12 vuotiaille. yllätyin siitä, että hän ei pyytänyt itselleen mitään. monesta noista tykkäisi itsekin ja yleensä pyytäisi niitä.

tänä vuonna joulun alla haluan olla läsnä lapsilleni, tuntea ja nauttia aidosta joulunhengestä ja hössöttää vähemmän. hössöttää ihan vain pienesti ja kivasti :). tehdä ehkä muutakin kuin mitä yleensä joulun alla tekee.

2 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmallisia kuvia, vilinää ja vilskettä. Minulla on erilainen fiilis odottaa joulua kuin muina vuosina, en edes ehdi hössöttää ja aika kiitää kamalaa vauhtia. Haluaisin jo kyllä vähän hellittää ja hiljentyä odotukseen mutta huominen tentti stressaa ja kymmenen muuta asiaa... Ennen joulua on kyllä onneksi lomaa. Ihanasti sanottu että hössöttää ihan vain pienesti ja kivasti. Ehkä ehdin juuri sen verran:)

    VastaaPoista
  2. Tentit on pahoja. Milloin niihin ehtii lukea? Pieni hössötys on mieluisaa. Varmaan isompikin, jos aikaa olisi enemmän. Jotenkin vaan nykyään sitä puntaroi tarkemmin sitä, kuinka paljon haluaa olla poissa lapsilta. Mielummin hössöttää heidän kanssaan kuin yksin tai tapaa muita ihmisiä, mikä lienee tärkeämpää kuin materia.

    VastaaPoista