maanantai 3. elokuuta 2009

maistuvaista -- tasty

piipahdimme lauantaina ystävien luona kaupunkimaalaismaisemissa. on saturday we dropped by our friends who live in the countryside near the city.
oiva keksintö tämä kiipeily- tai nuorallakävelypaikka! this climbing or tightrope place is a fancy invention!
saimme mielettömän hyvää omenasosepiirakkaa. kannattaa kokeilla. raparperin palat sopivat tosi hyvin mukaan tähän piiraaseen. voisin kirjoittaa tämän myös englanniksi jos joku ulkosuomalainen vinkkaisi minulle että voisiko kermaviilin sijaan laittaa esim. sour creamiä vai soveltuuko se uunissa paistamiseen? entä maku? we had some really good applesauce pie. the rhubarb pieces go very well in this pie. i could write the recipe in english too but i'm not sure yet what to use instead of kermaviili abroad. let's see if i'll get an answer.
tänään testasin kolmea uutta reseptiä: jauhelihakebakot, paprikainen kylmä kastike lihalle ja itämainen kaalisalaatti. ei se nyt niin itämainen ollut, mutta siitä tuli mielestäni tosi hyvää. lisukkeena oli myös keitettyjä perunoita. today i tested out three new reciepes: beef sish kebabs, cold red pepper sauce for the meat and asian style cabbage salad. i didn't think it was very asian, but it turned out very good. we had some boiled potatoes too.

kaalisalaatti:
300g varhaiskaalia
1-2 porkkanaa
2 silputtua sipulinvartta
1 pieni tlk ananasmurskaa
3 rkl auringonkukansiemeniä
kastike:
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
1 tl sokeria

leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. kuori ja raasta porkkana ja silppua sipulinvarret. valuta ananasmurska. pane kaikki salaatinaineet kulhoon ja sekoita joukkoon kastikkeen ainekset. tarjoa grilliruokien tai makkaran kanssa.

cabbage salad:
300 g thinly sliced cabbage (early summer ones)
1-2 grated carrots
2 sliced spring onion stalks
1 small can of crushed pineapple
3 tb sunflower seeds
sauce:
2 tbs soy sauce (regular one)
1 tb lemon juice
2 tb oil
1 tsp sugar

1 kommentti: