perjantai 5. helmikuuta 2010

suomiruokaa -- finnfoods

en aiemmin tajunnut miten hauskaa lapsista voi olla muikkujen jauhottaminen! kerrankin kokkailu sujui kivasti. (huom. erittäin hieno hattu, joka saapui muiden hattujen muassa amerikasta synttäreille). i didn't realize before how much fun it can be for children to flour the tiny vendace fish! (note the fancy hat that arrived from america for the birthday!).
paistetut neulamuikut ja perunamuussi maistui tänään kaikille. we had many happy fried vendace and mashed potato eaters today.

kaikki mustikat, vadelmat, punaviinimarjat ja tyrnit on nyt tyhjennetty pakastimesta, mutta puolukoita on hieman jäljellä. iltapalalle teimme vaniljasokerilla maustettua puolukkavispipuuroa. nyt E:kin alkoi tykätä siitä. sen jälkeen kun sai nuolla vispilää kuin tikkaria. all of our blueberries, raspberries, red currants and buckthorn berries are emptied from the freezer now but some lingonberries are left. we made some vanilla sugar flavored whipped lingonberry porridge for our night food. also E started to like it. after he had a chance to lick the beater like a lollipop.

jälkkäriksi saimme hedelmärahkaa (2dl vispikermaa vispattuna, iso neliskanttinen rahkapurkki, pari ruokalusikallista sokeria, vaniljasokeria ja iso leveä hedelmäcoctailsäilyketölkki). hassua, mutta E ei uskaltanut maistaa. kaikista muista oli niin hyvää. as dessert we had some fruit kvark. E didn't want to taste it but everybody else thought it was so yummy.

4 kommenttia:

  1. Heissan, meidänkin lapset tykkää hirmuisesti muikuista. Ihan ihmettelen aina, kun menee niin hyvin kaupaksi, vaikka ei olekaan sitä "perusmakaroonia". AM

    VastaaPoista
  2. Niimpä! Ihmettelen vain miksi en ole pitkään aikaan, varmaan vuosiin tehnyt. Ollaan kyllä silakkafileitä ostettu. Nekin on maistunut ystäväni maukkaalla respetillä valmistettuina. Tietysti aina kaikkea ei ole saatavilla just kun haluais.

    VastaaPoista
  3. Meillä oli sama pöllöpaita, suosikkini, mutta sitten se jäi pieneksi.

    VastaaPoista
  4. Ollaan kans tykätty. Toisella kierroksella nyt ja sen kyllä huomaa, mutta loppuun asti se on kulutettava!

    VastaaPoista