keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

valokuvia -- photographs

tein retken ateneumiin caj bremerin valokuvanäyttelyyn jännittävässä sumuisessa ilmassa. kannattaa mennä, sen verran hieno näyttely on. dokumentti kuvaajasta oli kiinnostava. istuin yksin mustalla sohvalla ja nautin katselemisesta ja kuuntelemisesta. monet valokuvat saivat hymyilemään. kaksi kuvaa saivat silmäni kostumaan. toinen niistä oli nimeltään isä ja sairas lapsi (muistaakseni 50-luvulla otettu) ja toinen oli joku onnellinen kuva vuodelta 2009 kahdesta alastomasta pojasta nurmikolla painimassa (takaa päin otettu kuva). i made a trip to ateneum to see caj bremer's photograph exhibition in exciting foggy weather. the exhibition is worth seeing. it was so good. the documentary about the photographer was interesting. i sat alone on a black soft couch and enjoyed watching and listening to it. many photographs made me smile. some made my eyes wet. one was named a father and a sick child (i think it was taken in 50's) and the other one was a happy picture taken in 2009 of two naked boys wrestling on a grass (taken from behind them).



onneksi oli kamera mukana. oli jännä kuvata pitkästä aikaa kaupunkia sen iltavalaistuksessa. ja hienossa sumussa. luckily i had a camera with me. it was nice to photograph the city at night. and in a fog.


aika autiota helsingissä on verrattuna muiden maiden pääkaupunkeihin. ihmettelin myös sitä että noin 45 minuutin aikana törmäsin peräti kuuteen tuttuun! ei kyllä yleensä niin käy. it's quite barren/empty in helsinki compared to the other capitals in the world. i was also wondering how was it possible to bump into six people i know in about 45 minutes! doesn't normally happen.

4 kommenttia:

  1. ton näyttelyn mäkin aion käydä katsomassa! tämäniltainen sumu on ollut ihmeellistä, kävin äsken kaupassa ja oli ihan kuin aavekaupungissa.

    VastaaPoista
  2. Tuonne ajattelin kanssa mennä. Voisiko olla sopiva 4-vuotiaan kanssa taideretkelle?

    Tuohon Kallio-postaukseen liittyen. Hih, tuun Heini kyllä nykäisemään hihasta, jos näen sopivannäköisen henkilön ja rohkenen. Me olemme käyneet sekä siellä uusitussa linjojen puistossa että siinä Tokoin rannassa kesäisin. Jälkimmäisessä on KIERREliukumäki, joka on lapsista ihana. t: a-m

    VastaaPoista
  3. heli: todellakin kannattaa mennä. ainakin itse sain enemmän irti kuin picassosta.

    a-m: kyllä varmaan olis oikein mukava reissu pikkuisen kanssa katsella kuvia yhdessä. melkein aina ok musta ottaakin mukaan paitsi jos tietää että on jotakin pelottavaa, veristä tms. tässä ei ole muistaakseni sellaista vaikka onkin myös uutiskuvia maailmalta. ehkä parista kuvasta voisi pieni kysyä että miksi on jalassa tommoset jalkaraudat ja vastaus olis että murhasi jonkun :/ mutta kai nuo hommat kukin osaa kertoa omalla tavallaan omalleen.

    Kierreliukumäkeen menemme mekin. Kiitos paljon vinkistä!

    pamela: Kiva kuulla :)

    VastaaPoista