torstai 1. huhtikuuta 2010

kalliossa -- in kallio

pitkästä aikaa kalliossa. aurinkoisia seiniä. siskon ostoksilla tapettitalossa. jos kaipaat mielellesi virkistystä käy selaamassa heidän upeita tapetteja fleminginkadun liikkeessä! after a long time, back in kallio. sunny walls. we went to do some wallpaper shopping for my sister in tapettitalo. if you need some refreshment for your mind, go and have a look at their gorgeous wallpapers!

täältä tarttui mukaan yksi pikkuinen liina ja keraaminen kana. ihailin kyllä yhtä vanhaa lasista jalallista tarjoiluastiaa, mutta en raaskinut ostaa sitä. i got a small table cloth and a clay hen from here. i also admired an old glass cake tray with a leg but didn't bear to buy it.

tämä luomukahvila&kauppa näytti kiinnostavalle. en ole koskaan kokeillut. this organic cafe and store looked interesting. i have never tried it.

mutta kävin toisessa liikkeessä nimeltä ekolo. ostin miehelleni yrttiteetä ja minulle leivän leivontaan bulgur vehnää. but i went to another one called ekolo. i got some herb tea for my husband and some bulgur wheat for me to bake some bread.

viivoanin kautta hakaniemen kauppahalliin sopalle. söin ekan kerran maa-artisokkakeittoa ja se oli ihanaa. via viivoan (an asian food store) to have some soup at hakaniemen kauppahalli (a market in an old building). i had some jerusalem artichoke soup for the first time and it was lovely.

oli ihan pakko taas ostaa noita ranskalaisia valkoisia lehdennäköisiä calissons de provence -herkkuja kauppahallin deli delistä. i love those white leaf looking french calissons de provence -sweets. i got some from the french deli deli.




ikkunalaudalla uusi kananen ja koivunoksia, jotka ostin hakaniemen torilta eurolla. the new hen on the window shelf and some birch branches that i got for one euro at the hakaniemi outdoor market.

11 kommenttia:

  1. Maksoi 2,5 euroa. Singneeraus pohjassa. Ei haittaa mistä ja mikä. Tykkäsin muodoista, naamasta, heltoista, viivavedoista, materiaalista, väreistä ja miltä tuntui pidellä sitä kädessä.

    VastaaPoista
  2. Ihanan pienen kaupan löysit kalliosta,ja kana oli ihana.Pitää käydä katsomassa kauppaa jospa tarttuisi jotain kotiin ostettavaa.Ajatella kevät tulossa ja hietsun kirppari aukee,voi käydä katselemassa nostalgiaa.BG

    VastaaPoista
  3. Osaat kyllä niin hyvin pukea arjen sanoiksi ja kuviksi. Minkä erityisesti tämä Kallio-teksti osoittaa!

    Käännettiin muuten just Jerusalem Artichoke & Rosemary Soup -resepti suomeksi, kun olin hiljattain enkunopen sijaisena... Varmasti hyvää. t. Ansku

    VastaaPoista
  4. kivoja kuvia Helsingista. hauska uusi kananen. ja tykkaan kovasti teidan olohuoneesta, miten on paljon ikkunoita ja valoisaa.

    VastaaPoista
  5. BG: Joo en muista liikkeen nimeä, mutta muistan missä kohden eli voin kertoa sen. Kaikkea vanhaa on kyllä kiva näprätä, ihastella ja inspirotua niistä.

    Ansku: Voi kiitos. Tykkään kulkea kamera kädessä ja ihastella asioita. Tosin ei mulla aina kamera ole mukana. Kuulostaa hyvälle tuo sopan nimi. Täytyykin tutkia osaisinko tehdä itse!

    Annakaisa: Ajattelin mm. Tuittua tolla reissulla että kiva varmaan nähdä vanhoja kotikulmia. Itse tykkään katsella kuvia Helsingin eri nurkilta vaikka asunkin täällä. Olkkari on kyllä ihanan valoisa. Melkein kuin kuistilla istuisi.

    VastaaPoista
  6. ihanaa kevättä ja pääsiäistä!

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva postaus! Juuri itsekin tuolla Kalliossa piipahdin, mutta tämä on niin hyvää mainosta, että ihan tekee mieli tehdä tuollainen päiväretki ja palata uudestaan. Kesäisin olemmekin käyneet torilla, hallissa ja leikkipuistossa Hakaniemessä. Meillä on muuten täällä kotona aika samanlainen kananen.
    terkuin a-m

    VastaaPoista
  8. a-m: jos huomaat minut, vedä hihasta :) Missä leikkipuistossa olette olleet? Toisella linjalla ainakin on kuulemma asukaspuisto. Mietin vain siltä varalta jos lasten kanssa kesällä liikumme torilla ja haluamme leikkimään.

    VastaaPoista
  9. Heippa! Ihana katsella kuvia vanhoilta kotikonnuilta, kun Karhupuiston kupeessa melkein viisi vuotta asustelin :)

    VastaaPoista
  10. Totta! Siellä olit. Oi niitä aikoja ;)

    VastaaPoista