tiistai 6. joulukuuta 2011

kun sisko kävi -- when the sister was here



















pikkusisko kävi kylässä. oli kivaa saada oikein yövieraita pariksi yöksi. serkut leikkivät innoissaan keskenään. tyttöserkku ja pienempi joka on poikaserkku (tuo valkopipoinen jouluikkunan tarkkailija). poika halusi matkustaa metrolla. kokeilimme myös bussia ja ratikkaa. tänään olikin hyvä hiljainen päivä käydä isolla porukalla keskustassa. hyvää itsenäisyyspäivän iltaa teille kaikille! olen täällä kiitollinen itsenäisestä suomesta ja ajattelen lämmöllä edesmennyttä pappaani. kuin myös lottiamme. kun isoisäni oli kuolemassa, hän piti kädessään E:n pientä kättä, heilutti sitä ylös ja alas ja sanoi: "olisin niin halunnut elää vielä muutaman vuoden ja nähdä kun nämä pienet juoksevat ympäri iisakkilan pihaa". haluan uskoa että hän voi nähdä meidät!

the little sister visited us. it was nice to get them here for couple of nights. the cousins played happily together. the girl cousin and the smaller one, boy cousin (he is the white hat one peeking at a christmas window with his daddy). he wanted to travel on a metro and we also tried out buses and trams. today was a good quiet day to visit the city center. happy finnish independence day to you all who are celebrating it! i'm here thankful for the independent finland and i'm warmly thinking of my grandfather who was in the war and got injured there. survived though but died a couple of years ago. when he was dying he held E's tiny hand, moved it up and down and said: "i wish i could have lived for couple of more years and seen these little ones running around the iisakkila yard". i want to believe that he can see us!

5 kommenttia:

  1. voi noita serkkuja -ihanat leikit näyttää olevan ollu. ja mukava päivä kaupungilla. vika kuva on ihan mahtava :)

    VastaaPoista
  2. Joulussa parasta on juuri vuodesta toiseen, ja jopa sukupolvelta toiselle siirtyvät perinteet. On ihanaa ottaa joka vuosi ne samat vanhat koristeet ja laittaa koti kauniiksi.

    Kivaa että sait siskosi vieraaksi. Hauskoja kuvia.

    VastaaPoista
  3. Mira: Serkkumuistoja on itsellänikin niin tuntuu kivalle senkin takia tämmöiset hetket.

    Annakaisa: Me kans tykätään tutkia joululaatikon sisältöä yhdessä, vuodesta toiseen. Se yhdistää sukupolvia. Mieleen tulvii muistoja, ajatuksia. Lapset leikkivät lumiukoilla, tontuilla ja seimi-ihmisillä. Itse voi vaalia tykkäämiään perinteitä ja keksiä uusia tapoja jos kaikki ei miellytä :). Kiitos, hauskoja tilanteita riitti!

    VastaaPoista
  4. Sisko ja serkkuja, ihanaa. Tapaatteko usein vai onko välimatka pitkä?

    VastaaPoista
  5. rva Reipas: Joo, harvoin tavataan kun on pitkä välimatka. Lähinnä kesällä ja loma-aikoina saatetaan tavata. Tämä oli ihanaa ekstraa ja erilaista kun yleensä me menemme heillepäin.

    VastaaPoista