lauantai 3. joulukuuta 2011

mukava joulukuun lauantai -- a nice december saturday






muistojen laatikot on tänään avattu. osa jouluaskarteluista ja koristeista on todella vanhoja, mummoni eli isäni äidin antamia, osa on lapsuudestani ja osa on meidän lapsien tekemiä.

tyhjensimme taidenäyttelynarun, johon ripustimme jouluista taidetta ja sitten tuo oksa! silläkin on tarina. perjantaina E löysi sen ja ilmoitti: "tässä on meille joulukuusi". hmm, no... ja sitten sain ajatuksen: se roikkumaan olkkariin ikkunan eteen ja siihen muutama koriste. kukin saisi valita siihen jotakin. alle piparkakkutalo, tonttuja ja enkeleitä ja leikkipaikka on valmis. tänä vuonna meidän joulukoristelu keskittyy siis lähinnä vain tähän yhteen pisteeseen. se tuntuu hyvälle. ja on helppo siivota sitten kun palaamme takaisin suomeen mieheni perheen parista joulun vietosta.

päivällä etsimme joululevyjä ja samalla lapset löysivät äidin ja isin cd-levyjä ja äidin kasetteja. D valitsi omakseen jamiroquain ja S stan getzin (tenorifonisti). olipas hauskaa kuunnella pitkästä aikaa noita kasetteja, unohdin ihan että ne olin säästänyt. suurin osa meidän musiikista on käsinkoskettelemattomassa muodossa. eikä vinyylilevysoitinta ole vaikka siinä sitä tunnelmaa olisi!

tänään myös pyykkäsimme petejä kuntoon. huomenna meille saapuu siskoni perhe. kaksi aikuista ja kaksi lasta. kivaa, he eivät koskaan olekaan olleet meillä yökylässä lasten kanssa. tuntuu kuin tämä olisi jo joulunviettoa, mukava varaslähtö.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa tunnelmaa taas. Meillä sama, jotenkin en halua ripustaa koko taloa jouluasuun tänä vuonna. Tulemme sinne päin, ehkä sekin vaikuttaa. Oi ja te pääsette "lämpöön", kivaa!

    VastaaPoista
  2. tuo oksa on hyvä! minäkin olen keittiöön sitä miettinyt... tai peikonpähkinäoksaa olen kukkakaupoista katsellut mutta ei ole sopivaa löytynyt... hyvää itsenäisyyspäivää ihanat!

    VastaaPoista
  3. Saara: Kivaa kun pääsette tännepäin jouluksi! Joo ihan jännä ja kivaa nyt mennä joulun aikaan M:n perheen pariin ja kesäiseen paikkaan. Yleensä talvet olemme Suomessa olleet.

    Mira: Kiitos, mukavaa iltaa sinnekin päin! Käyn kohta blogissasi...

    VastaaPoista