maanantai 22. lokakuuta 2012

aurinko -- sun
















aamupäivällä ulkoilimme lähirannoilla W:n ja D:n kanssa. D sai eilen iltapäivällä mystisen 37,8 asteen "kuumeen", vilutuksen ja päänsäryn ja täten oli kanssamme tänään poissa koulusta. rantareitillä nautimme syksyn väriloistosta. aurinko lämmitti kasvojamme. imimme valoa itseemme. D mainitsi myöhemmin kotona pari kertaa miten mukavaa oli kun saimme mennä noihin paikkoihin tänään yhdessä. 

auringon ansiosta retken jälkeen koti siistiytyi noin vain. imuroin, pesin matot = eteisen ja olkkarin pienet pyöreät konepestävät ja vaihdoin sohvien päälle puhtaat viltit. D auttoi lego ym. järkkäilyissä. siirsin ison viherkasvimme vaihteeksi lepakkotuolin viereen. kasvi on niin kaunis, mutta sille ei tunnu löytyvän hyvää kohtaa. blogiystävä minnan inspiroimana laitoin energiavalon aiempaa järkevämpään paikkaan. keittiössä sitä tulee käytettyä aamupalalla ja muinakin aikoina. on lähellä pöytäämme.


sitten päivän vinkki jos satut omistamaan piparjuurta. sain juuria isältäni maalla käydessämme. piparjuuri sopii hyvin erilaisten kalaruokien kanssa. kokeilin eilen uutta reseptiä jossa on 2 dl ranskankermaa, vajaa desi ruohosipulia, mustapippuria, suolaa ja reilu ruokalusikallinen raastettua piparjuurta. kannattaa kokeilla!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. En ole käyttänyt piparjuurta koskaan (en edes tiedä miltä se näyttää) mutta valmista piparjuurituorejuustoa kylläkin. Pitääpä tutustua! Ihania kuvia kuulaasta, rauhallisesta arkielämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä olisi sulle piparjuuri, jos haluat tulla hakemaan :). Niitä on aika paljon joten aion kuoria ja pakastaa osan. Kaupasta saa piparjuuritahnaa sellaisessa mätitahnaa pienemmässä muistaakseni vihreässä tuubissa. Sekin sopii tuohon reseptiin.

      Poista
  2. Tuo on sitä parasta entisessä asuinpaikassamme :) Meri, puistot, puuhat lähellä. Ihanaa kun osasitte nauttia aurinkoisesta päivästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, joskus aurinko lipuu ohitse, jos ei pysähdy ja anna sen lämmittää naamaa. Kiireetön elämä on parasta! Ja kyllä, meri aivan ihana.

      Poista
  3. ihana aurinko olikin ja mekin saatiin siitä eilen osamme siellä helsingissä! toivottavasti kaikki taas terveenä siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä ajatella että lunta oli näihin aikoihin täällä ainakin sinä vuonna kun me mentiin naimisiin. Nyt vielä nautiskelemme syksynkeltaisista lehdistä ja välillä siitä auringonpaisteestakin...

      Poista