keskiviikko 11. toukokuuta 2011

uskon saunaan -- i believe in sauna

facebook tietysti kertoi kaikille että minulla oli synttärit. sain yllätyskukkia, ihanaa!

facebook of course told everybody that i had a birthday. i got some surprise flowers, lovely!

kirjoitan täällä saunanraikkaana. aika usein mummoni tapasi ajaa pappani saunomaan. sai viereensä puhtaan miehen. ja mikä parasta: mies oli saunoessaan karistanut taakseen päivän stressit ja kireydet. meillä on saunavuoro keskiviikkoisin klo 19-20. yleensä ajan mieheni sinne rentoutumaan ja tulos on sama kuin mummolassa aikoinaan :). tänään oli minun vuoroni. oli ihanaa istua yksin hiljaa ja löylytellä. sen päätteeksi venytellä pukutilan penkillä. kylläpä selkä ja käsivarret ovatkin jumissa. tunnen miten ruumis kaipaisi taas enemmän liikuntaa ja venyttelyä palautuakseen aloilleen.

i'm writing as a sauna fresh person from here. quite often my grandmother heated up their sauna for my grandpa. she got a clean man to sleep near her. and the best thing was: the husband had left all the stress of the day behind by having sauna. we have our sauna time on wednesdays from 7-8 p.m. normally i push my husband to go there and the result is the same as at my grandma many years ago :) today it was my turn. it was lovely to sit alone quietly in the warm sauna. after it to do some stretching in the other room. oh how stuck my back and arms are. i feel how much more my body would need exercise and stretching again.

tänään sain tuliaisia suoraan villistä syreenistä! nuoria raparperinvarsia --huomenna meillä ehkä saa piirakkaa-- saippuan ja kaunista lahjanauhaa. mira siis vieraili täälläpäin. istuimme auringossa, hän ja me muut mammat, ja lapset leikkivät.

today i got some greetings straight from villisyreeni! young rhubarb stalks --tomorrow you might get some pie in our home-- a soap and some beautiful ribbon. so mira had a little trip back to her old neighborhood. we sat in the sun shine, she and some other mamas, and the children were playing.


E:n toinen äitienpäivälahja. pannunalunen. korkit on liimattu ohuen vanerilevyn päälle.

E's other mother's day gift. a trivet. the corks are glued on a thin vaneer piece.



12 kommenttia:

  1. ;) terveisiä täältäkin saunasta ja kiitos tämän päiväisestä,meillä oli oikein onnistunut ja ihana päivä,mitä nyt pojat ulvoivat väsymystä kun päästiin kotiin kun piti herätä autosta.

    VastaaPoista
  2. ihania kukkasia ja hieno pannunalusta!
    aah.. miten kaipaankaan saunaa. siellä todella huolet unhoittuu.

    VastaaPoista
  3. Osaan niin hyvin samaistua saunakokemukseesi. Meilläkin on saunavuoro ja sen lisäksi hyödynnän vielä naisten lenkkisaunavuoroa. Se on parasta rentoutusta mitä tiedän.

    Mulla on jotenkin mennyt ihan kokonaan ohi, että teidän pieni mies on tullut maailmaan. Tuhannesti onnea. Millaista on ollut neljän kanssa?

    VastaaPoista
  4. saunomista ja raparperia, ihanuus! jälkimmäistä ei taida voida kasvattaa parvekkeella? pohtii nimimerkki haaveksija.

    VastaaPoista
  5. Hassua kun täällä ei ole enää paria kommenttia, jotka jossain välissä luin! No, mutta Helille tiedoksi tai siis en ole mikään hortonomi mutta luulis että raparperi kasvais partsillakin. Mutta miten... syvä astia vai ok vähäinen multa jne. sitä en osaa sanoa. Hauska idea :) Eräällä ystävälläni on karviasimarjapensaskin partsilla. Peittää sen talveksi johonkin pussukkaan. Niitäkin on nykyään erilaisia. Miniversioitakin. Jossain just esiteltiin perunoidenkin kasvattamista partsilla :)

    VastaaPoista
  6. Kukkuu! Sulle olisi tulossa saippuapostia, käyhän kurkkaamassa blogiini :)

    Oi, raparperihän on jo ihan kesän merkki! Meilläkin kasvaa takapihalla sitä ja arvaas olenko siitä onnellinen :)

    VastaaPoista
  7. kuulostaa ihanalta... mun pitäis päästä taas saunomisen makuun. oon jotenkin vieraantunut.

    VastaaPoista
  8. haa, kävin kurkkaamassa villiä syreeniä ja hänhän on se sun ystäväsi, jonka kerroit muuttaneen ja jonka tapasin sillon D:n ja S:n synttäreillä reilu vuos sitten, eikö? :D

    mäkin muuten luin jostain just perunoiden kasvattamisesta ämpärissä parvekkeella. mitenkähän raparperi onnistuis...

    VastaaPoista
  9. Tuula: Päivän suuria pieniä iloja tällaiset :) Kiitos kun täälläkin ilmottelit. Laitoin sulle emailia. Tänään on taas raparperiä maisteltu :)

    sarafiina: toivottavasti löydät taas saunan! teillä onkin hienoa kun on oma sauna. tai no, puolensa ja puolensa siinäkin... joo, olet parikin kertaa miran tavannut, sama hlö :) muistaa kyllä sinut.

    VastaaPoista
  10. mä googlasin hiukan, ja yleisesti silmäiltyäni vaikuttaa siltä, että raparperia voi kyllä kasvattaa parvekkeella, mutta se menestyy yleensä niin ilmiömäisesti avomaalla, että parvekekasvatus ei tunnu siihen verrattuna kivalta.

    VastaaPoista
  11. Ainiin, hyvä kun sä Heli aina muistat ton googlaamisen! Sieltä vastaukset joka kysymykseen elämässä :D

    VastaaPoista
  12. Happy Birthday, Heini! Hope it was lovely! Saunas- we don't really do that too much here. It sounds nice :)

    VastaaPoista