sunnuntai 25. syyskuuta 2011

lapset -- children




anteeksi W-vauvasemme... mutta oli niin hauskaa katsella sinun ensimmäisiä perunamaistiaisiasi. aluksi maistelit mielenkiinnolla, lopuksi tuli pieni ihmetysvaikerrus. isi ja E syöttivät W:lle näin alkuun vain muutaman lusikallisen perunasosetta. isoäidiltäni saamalla hopealusikalla. peruna taas oli mummin ja ukin tuliaisia lampimökiltä. ne perunat muuten ovat niin hyviä, puikulaista siikliä.

mietin tuossa juuri että viikonlopun hyvä päätös oli keskittyä lapsiin. pe:na iltapalan jälkeen keittiössä soi: "sing of good things not bad, sing of happy not sad, sing, sing a song...". lauloimme ja tanssimme kaikki. näin miten onnellinen erityisesti S oli, hän ihan "kaatui" käsivarsilleni. kaikilla oli hyvä mieli, kukaan ei halunnut puhua ikävään sävyyn. ihmettelimme M:n kanssa kun vaatteet sujahtivat nopeasti pyykkikoriin. käskemättä. mietin sitäkin että jos elämässä aina olisi helppoa, ei tällaisia hetkiä huomaisi, pitäisi itsestäänselvyyksinä.

eilen huomasin lähentyneeni D ja S:n kanssa taas sellaiselle normaaliasteelle jolle minusta kuuluu palata aika ajoin. makoilimme lauantai-iltana sohvalla ja keksimme vitsejä. tyyliin: "sano kukka". "kukka". "sun housussa on sukka". ja muita jännittäviä variaatioita. tuonkin jälkeen kohtelimme toisiamme entistä kivemmin. sitten jokainen sai lämpimän kylvyn, minkä jälkeen kukin sai vuoronperään omassa rauhassaan syödä iltapalansa kylpytakki päällä kynttilänvalossa.

tänään olimme kirkossa, missä tunsin oloni hieman kummalliseksi kun toinen korvani on jotenkin juntturassa. en ollut varma kuinka kovaa puhuin enkä kuullut hyvin. laulaminenkin tuntui melkein mahdottomalta. huomenna saanen tukokset auki. illalla kolme isointa lasta näyttelivät meille hauskoja juttuja. ihania hetkiä.

4 kommenttia:

  1. hyvältä kuulostaa viikonloppunne. ihanaa aikaa lasten kanssa. voi tuota pikku w:a, kyllä se pottu muutaman kerran jälkeen alkaa varmasti maistumaan.toivottavasti korvasi paranee!

    VastaaPoista
  2. niin arvokkaita hetkiä. ihana lukea.

    VastaaPoista
  3. Tuollaiset hetket ovat ihania.

    Iso vauva! Meidän tyttö on maistellut jo useamman kuukauden. Tuntuu, että vasta kuukauden päivät on ihan oikeasti syönytkin. Mutta kiirettä emme ole pitäneet, vaikka neuvolan huomautukset kasvukäyristä ovat välillä ahdistaneet.

    VastaaPoista
  4. Mira: Korva huuhdeltiin tänään ja se on myös hieman tulehtunut käytäväosuudelta ainakin. Tippoja ensin kokeillaan. Mahtavaa, sain kuuloni takaisin!

    sarafiina: Mustakin on aina ihana lukea jos jollakulla on ollut onnellista.

    Minna: Äidit tietävät parhaiten :) ... ?

    VastaaPoista