lauantai 17. syyskuuta 2011

pyöräretki & habitaren terveiset -- a cycling trip & greetings from habitare

minä ja kolme vanhinta lasta lähdimme aamupäivällä pyöräretkelle. puitteet olivat upeat, ilma ja maisema mahtavat. alkuun kaikki meni hyvin kunnes lopuksi E:lle ja S:lle tuli sellainen riita että naamat myrtsissä läksimme kotiin. kesti tovin ennenkuin sain koottua itseni :). en tykkää kun asiat eivät suju niinkuin haluaisin!


S: "äiti katso minkä löysin. miksi se on vihreä?"



E ja S majalla.



D noutaa rakennustarpeita.



sitten muutama kiva juttu habitaresta. (muutakin kivaa oli. osasta otin vain esitteen mukaan, en kuvaa).

tykkäsin näistä kolmesta simppelistä kangasverhoillusta lampunvarjostimesta. kangas oli ohut pellavamainen.



tämän valmistajan unohdin jo kotimatkalla.




näille pukkijaloille olisi käyttöä monessa.



tämä simppeli matala pöytä oli kaunis. kauniit yksityiskohdat. jalat tulevat kannen läpi.



tulikiven marmoriset saunakivet olivat kauniita. ne sopivat sähkösaunaan. pehmentävät sähkösaunan kipakkaa löylyä. (marmorikivet laitetaan kiuaskivien päälle. vastuksia vasten niitä ei kannata laittaa, voivat haljeta). tuo määrä eli n. 8 kg maksaa kuulemma noin 30 euroa.


kainun pöytä. tykkäsin tästä. huoleton, helppo lähestyä. kivat puiset jalat, joissa minusta on viitteitä pirtinpöytään ja pukkijalkoihin eli jollakin tapaa käsityömäistä henkeä mukana tässä modernissa kalusteessa.


vanha kunnon nikari. tässä uutta vaihtelua pystynaulakkovalikoimiin. (ainakin minulle tämä malli oli uusi).



iittalan messuosasto saa minulta 10 pistettä. modernisti muotoiltu valkeus (jota vasten värikkäät lasit olivat) ja harmaa puu (seinä, lattia, kalusteet) olivat onnistunut yhdistelmä, hyvä näyttämö astioille.

kastehelmi posliinilla, sekä punaisena että harmaana olivat kauniita. sopivat monen kanssa.


yksinkertainen kaunis tuoli eli väreissä. tässäkin on kalusteeseen saatu pienellä yksityiskohdalla tietynlaista henkeä, viitteitä menneeseen. harmi kun en koeistunut tätä tuolia. varsinkin pieniin tiloihin saattaisi olla hyvä tämä malli. kooltaan melko pieni.

5 kommenttia:

  1. Mäkin tykkäsin noista Double-pukkijaloista ja Nikarin naulakosta. Ja Iittalan osasto oli hieno! Eipä törmätty, oltiin siellä Hapan kanssa tänään.

    VastaaPoista
  2. Kivoja välähdyksiä, olisi ollut kiva kierrellä ja katsella. Minä kaivoin eilen pyörän alleni ja kävin yksin hoitamassa erään asian, se oli ehkä noin toinen kerta pyörän selässä noin neljään vuoteen ja ihanaa oli!!! Aika epävarma olo vaan kaupungilla ajella aivan kylmiltään.

    VastaaPoista
  3. sarafiina: Joo mietinkin siellä että törmäämmekö :)

    rva Reipas: Voin kuvitella sun fiiliksen. Tykkään kans. Aika harvoin tulee nykyään pyöräiltyä yksin kun on vauva. La:na E oli kyydissäni pitkästä aikaa. Ennen vauvaa menimme paljon kahden paikasta toiseen.

    VastaaPoista
  4. hmm... vaikea kuvitella e ja s riitasilla. voi poikia!

    VastaaPoista
  5. Voi kuule! Pieni, aika usein leikin "pilaaja" ei tiennyt enää miten päin olisi ja puraisi majassa vierellään istuvaa S:a poskesta! Ja sitten S teki saman perässä. Me tehtiin siitä aika iso numero. Toivottavasti ei toistu.

    VastaaPoista