perjantai 1. kesäkuuta 2012

viikkomme -- our week

tällä viikolla...

olemme syöneet mansikoita.


 
 ...vauva on maistellut elämänsä ensimmäisiä (muistaakseni ekat?) tuoreita mansikoita.




 ...liha ja moni muu ei ole maistunut minulle kuten talviaikaan. samoin käy joka kevät tai kesän alku. siispä salaatteja on tullut tehtyä. kala, pavut, halloumijuusto, grillatut munakoisot ym. maistuvat. ja jäätelö.





...löysin itseni megazonesta! toteutimme 18 v. täyttäneen haaveen. iloinen yllätys hänelle. on mukavaa kun elämääni mahtuu niin monenlaisia päiviä. mm. juuri siksi että minulla on tehtävä nuorten parissa. "joudun" paikkoihin, koen sellaisia juttuja joita en itse päättämällä tai muuten kokisi.



...olen puuhannut E:n kanssa. se on ollut antoisaa meille molemmille. olemme lukeneet kirjoja viltin alla ym. olimme myös hänen kanssaan ostoksilla valitsemassa potkulautaa. "minä saan sanoa minkä haluan" oli hänelle tärkeä ajatus. tänään istutushommien jälkeen käsiä pestessämme E sanoi: "on kivaa tehdä yhdessä työtä". multaisien hommien aikanakin useammin kuin kerran hän sanoi miten mukavaa on puuhata yhdessä ja alkuun hän varmisteli ollaanko me hommissa yhdessä. voi että. onneksi hän sanoi ääneen noita ajatuksiaan niin muistan taas miten tärkeää on tehdä tavallisia arkisia asioita yhdessä. vaikka siitä olisi joskus vanhemmille enemmän vaivaa kuin jos itse tekisi.





...olen käärinyt lahjoja. lähinnä herkkuja ym. hupenevaa. ja lasten synttärilahjoja. moni paketti sai ylleen marimekon mainossanomalehden sivuja. minusta niin kauniita ja kesäisiä. ja ne voi heittää paperiroskikseen...




...osallistuimme parvekepiknikkiin. mukavaa! ainiin, parissa kevätjuhlissakin olimme. haikeinta tänä vuonna oli se kun jotkut D:n ja S:n ystävät muuttavat pois.





...vauvan nukkuessa siirsin mintut, salaatit ym. väljemmin kasvamaan. viime hetken pelastusoperaatio. kuvassa olevien lisäksi partsilla on siskoni antama rainbow chili ja S:n "koeputkikasvit".


juuri nyt olen innoissaan tahdin hidastumisesta, tänään alkaneesta kesälomastamme, jihuu!

4 kommenttia:

  1. Toi on niin tärkeetgä, yhdessä tekeminen. Joskus haluaisi vaan itse nopeesti siivota tms. mutta sitten vaan yrittää muistaa että pitää antaa lapsen osallistua kun se kerran haluaa.. Nyt on ollut kiva yhdessä tehdä puutarhahommia. ja taas tyekeminen on tärkeempää kuin lopputulos.
    Söpöjä noi paketit muuten :)

    VastaaPoista
  2. Samoilla linjoilla... Toinen tärkeä asia tuli tästä mieleeni. Nykyään vanhimmat lapsemme laittavat tiskikoneeseen astiansa ruokailun päätteeksi. Joskus sanon että jätä vaan tiskipöydälle (kun tiedän että eivät huuhtaise pikku "muruja" kunnolla aina pois), mihin mieheni sanoo että Heini heidän pitää oppia vaikka se teettäisi lisätyötä meille. Jos hän ei muistuttaisi minua, tekisin kaiken lastemme puolesta. Ihan kaiken! :)

    VastaaPoista
  3. hyviä juttuja heini! ja innokkaat saippuakuplailijat! t. johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ops en huomannutkaan että olit kommentoinut! Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa (ja jos ei juuri oli päällä jotakin aivan kamalaa :). Saippuakuplailu on varma juttu!

      Poista