tiistai 18. lokakuuta 2011

harjaa ja hoida -- brushing and caring




pari viimeisintä päivää on hujahtanut sipsutellessa ja supsutellessa (hyvin terapeuttista! jos ei ole kiire) hervotonta määrää suppilovahveroita --joista kiitos kuuluu tämän syksyn sienikuningattarelle miralle :)-- ja hoidellessa toista isoimmista, S:a, joka eilen oli peräti 40 asteen kuumeessa. tänään hän voi paljon paremmin. sitä mukaa kun S riisui vaatetta tai puki päälle ja kietoutui viltteihin, teki E saman perässä :).

vauva taas on kuin mikäkin mahallaan sätkivä x-kirjain. sätkii kamalasti kun huomaa lattialla seikkaillessaan jotakin jännittävää pilkistävän rattaan alakopasta tai näkee vaikkapa ruuvin pinnasängyn jalassa ja pysähtyy sitä tutkimaan. pikkuisilla pullukkasormillaan koskettelemaan. liikkuminen taas teettänee sen että hän syö hirmuisesti. (hyvä niin!). tänään lisäsin ensimmäistä kertaa lihaa (kanaa) kasvissoseiden joukkoon. me aikuiset taas herkuttelimme suppilovahverokeitolla. nyt kun vauvaa täytyy syöttää suht säännöllisin väliajoin on hänelle myös saatu jonkunlaista unirytmiä päivään. aamupäivä ja iltapäiväunet. valitettavasti hän joutuu esikoisia ja seuraavaakin paljon enemmän "kärsimään" herättelyistä silloin kun haemme veljiä kotiin erinäisistä paikoista. sopeutuvainen kaveri W kyllä on. tälläkin hetkellä ihmeen kärsivällinen vaikka neljä hammasta on työntymässä yhtäaikaa inhottavan näköisesti yläikenessä.

minä olen kurkkukipuinen tänään. toivottavasti menee ohi säikähdyksellä. yllättävän iloisella mielellä olen kuitenkin. sain viime yönä hyvät unet.

6 kommenttia:

  1. tämän syksyn sienikuningatar! ihana titteli. :)

    VastaaPoista
  2. juu kiitos vaan tittelistä :) tässähän tuntee itsensä ihan kuninkaalliseksi ;D toivottavasti sairastuvalla ollaan jo paranemaan päin eikä tuo pienin ihana hymynaama ole saanut tartuntaa!

    VastaaPoista
  3. Voi noita sieniä! Meilläkin iso poika makaa kuumeessa. Jäi juuri ensimmäistä kertaa yksin kotiin kun käväisin illalla pienten kanssa ulkona.

    VastaaPoista
  4. Heli: :)

    Mira: :). Huomenna nähdään mikä on S:n tilanne. Klo 10 olis luvassa taas testejä ja antibioottia suoneen (S:lla on kädessä siteen alla sellainen kanyyli vai mikä se nyt onkaan?)

    rva Reipas: Toivottavasti teillä parempaan päin pian! Meillä kävikin huonosti. Eilen illalla kuumeettomalle nousi uudelleen korkea kuume, peräti 40,8 astetta eli eikun yöllä sairaalalle kun nousi yli sen 40,5 rajan. Hoito oli ollut mahtavaa, siellä oli S isin kanssa aamutunneille asti. Röntgenissä paljastui keuhkokuume. Tänään piti mennä takas, otettiin taas verikokeita ja laitettiin uudelleen antib. suoneen. Tilanne oli pahentunut yöllisestä. Toivottavasti huomenna käännymme kohti parempaa. Aamulla uusi aika. Huolta siis täällä, nyt menen unille -- paitsi se kyllä pitää vielä sanoa että eilen onneksi valvoin myöhempään niin huomasin S:n tiheän hengityksen ja kovan kuumeen. Mies oli silloin jo unilla.

    VastaaPoista
  5. Oho, onpas kova tauti. Rikulla laski kuume jo aamuksi, meillä on ollut tuota kovempaa ja pitempiaikaisempaa sairastamista vain aikuisilla. Toivon pikaista paranemista sinne, onneksi poika pääsi ajoissa hoitoon.

    VastaaPoista
  6. Hieno homma että Riku voi paremmin!

    VastaaPoista