torstai 20. lokakuuta 2011

urhea pieni mies -- a brave little man


S voi paremmin. tavallaan, tavallaan ei. tulehdusarvot eivät ole laskeneet toivotulla tavalla joten huomenna aamusta taas sairaalalle verikokeisiin ja antibioottia suoneen. nyt syömme myös kotona nappeja, eri ainetta.

sydämeni pakahtui kun S kertoi että hänen luokseen oli tänään tullut sairaalaklovneja. tätä haluan kannattaa! kysyin S:lta oliko paljon muita lapsia ja nauroiko he. eivät paljon nauraneet kuulemma. yhdellä oli silmällä musta lappu, toisella kuulemma kielessä pipi eikä hän voinut puhua oikein mitään ja kolmannella oli ollut poskessa joku pallukka. nuo S mainitsi.

lopuksi laitan tähän vielä wikipediasta lainattua joka pisti miettimään sitä kuinka hyvässä osassa me täällä pohjolassa olemme. terveydenhuollon suhteen. "hengitystieinfektiot vaativat kehitysmaissa joka vuosi noin kahden miljoonan alle viisivuotiaan lapsen hengen. näistä kuolemista puolet tapahtuu afrikassa. keuhkokuume aiheuttaa kehitysmaissa lapsikuolleisuudesta noin 20 prosenttia ja on suurin kuolleisuutta aiheuttava tekijä kyseisessä ikäryhmässä. kolme neljäsosaa keuhkokuumekuolemista tapahtuu alle yksivuotiaille vauvoille." toisaalla jopa klovnit käyvät moikkaamassa. lainauksen valossa se tuntuu melkein pahalle. olisipas ihanaa jos maailmassa kaikilla olisi yhtä paljon, ei olisi rikkaita eikä köyhiä.

8 kommenttia:

  1. olette olleet kovasti ajatuksissamme. olemme todella onnekkaita täällä suomessa kaikesta hoidon tasosta ja hoidon saannista, niin vaikka sitä tuleekin usein naristua palveluista ja hoidosta ja minäkin olen kovasti sitä miettinyt kun täällä ei ole ilta- eikä vklpäivystyksiä ja lähimpään jopa puolen tunnin ajomatka.niinpä!voimia sinne ja rutistus reippaalle pikku potilaalle!

    VastaaPoista
  2. tulkaahan terveiksi siellä!

    VastaaPoista
  3. Oi oi, pikaista paranemista urhealle, pienelle potilaalle! Ja jaksamista urheille vanhemmille!

    VastaaPoista
  4. Paranemista minäkin toivoittelen. Toivottavasti lääkkeet purevat. Ja tosiaan me olemme täällä kyllä erittäin hyvässä osassa, kaiken suhteen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille jokaiselle <3 Isillä taisi alkaa nyt flunssa, muut onneksi ok ja äidillekin ilo on palannut, IHANAA, vaikka toki tässä vielä S:n täytyy toipuilla. Niin kauan kun suunta oli huonompaan päin olin aika huolissani.

    VastaaPoista
  6. Maailman epätasa-arvoa on todella vaikea joskus ymmärtää ja sietää. Pitää muistaa olla kiitollinen kaikesta mitä meillä on ja vähentää turhaa narinaa ja valittamista..kehitysmaissa kuolee tai kärsii koko elämän ihmiset sellaisesta mikä täällä on korjattavissa. Esim. lapsi jolla on lonkkaluksaatio leikataan meillä ja hän voi elää normaalia elämää, jossain muualla hän on liikuntakyvytön koko ikänsä jne. Tervehtymistä teille!

    VastaaPoista
  7. Hyvä että tauti on jo laantumaan päin.Meillä Kari sairasti myös hiljattain rajun keuhkokuumeen ja vieläkin meinaa olla kurkkukipua ja yskää. Sitkeä tauti kuulemma :(

    VastaaPoista
  8. Cat's Meow: Juuripa näin! Kiitos, S hyvällä mallilla, harmi vaan kun mies vielä kipeä vaikka töissä kyllä oli tänään.

    Siskosein: Oi että, en tiennykään että Karilla oli kans tämä hommeli. Kysyin muuten et miks S:lla oli niin erityisvakavaa tai hoito erilaista kuin monilla ja vastaukseksi saimme että koska kuume nousi niin korkealle ja tulehdusarvot oli niin korkealla. Tosiaan, onneks kaikki alkaa olla parhain päin ja toivottavasti ei tuu takapakkia. Siellä teillä kans!

    VastaaPoista