tiistai 23. maaliskuuta 2010

1-vuotias blogi -- one year old blog

tein tänään pellavaisen pussukan arvottavaksi blogini yksivuotisuuden kunniaksi! olen miettinyt millainen vuosi on ollut. bloginpito ei ole ollut taakka. tilaa on ollut kiva pitää. vuosi on näyttänyt että tykkään kertoa kuvin ja kirjoittaa mahdollisimman lyhyttä tekstiä. ilahdun jokaisesta teidän kommentista aina kovasti. kiitos rakkaat lukijat! kerro jos haluat osallistua arvontaan! today i made a linen bag to be given away in honour of my one year old blog! i've been thinking about what kind of year it has been. it hasn't been a burden to update the blog. it has been a pleasure to do tila. the year showed me that i like to tell things through pictures and write as short texts as possible. every comment you give makes me happy. thank you to all the dear readers! if you want to participate to the give away, leave a comment and i will choose one randomly to receive the prize.


inspiraation pussukkaan sain äitini lapsena käsin ompelemasta käsityöpussista (alla) ja sisustuslehden pussukoista (yllä). olen käyttänyt äidin tekemää pussukkaa niin paljon että nauha meni jo rikki. siksi tänään tein pussukkaani itse kankaasta vahvan nauhan. käytän punaista pussukkaa käsilaukkuni tärkeimmän sisällön säilömiseen. vaihtelen sen paikkaa repusta käsilaukkuun tai johonkin muuhun kassiin. pussi voisi toimia myös ekologisena hedelmä/vihannespussina kauppareissulla tai sinne voi sujauttaa lankakerän ja puikot tai vaikka muistipelikortit. i got the inspiration to make the bag from a bag (below) my mom made as a child for her handicraft items and from bags in an interior design magazine (above). i have used my mom's bag so much that at the moment the ribbon is broken. so today i made a strong ribbon for mine out of some fabric i found in my cupboard. i use the red bag for storing some of my most important purse ingredients. i change its place from a backpack to another purse or bag. the bag could also work as an environmental fruit/vegetable bag in a grocery store or you could put your knitting yarn and needles or for example some memory game cards in there.
ommellessa mietin millaisista erilaisista blogeista tykkään. millaisista sinä pidät? entä olisiko sinulla vinkkejä siihen millaisen ompelukoneen voisin hankkia tai mitä ei ainakaan kannattais? ompelukoneeni on todella huono. while sewing i was thinking what kind of different blogs do i like. what kind of blogs do you like? and do you have any tips about what kind of sewing machine i should invest in or which one i shouldn't buy? mine is terrible.

15 kommenttia:

  1. Moi Heini!
    Nyt on pakko tulla onnittelemaan ja kiittämään sua aivan ihanasta blogista ja kerronnasta, joka saa mut aina paremmalle tuulelle ja auttaa näkemään kauneutta pienissä ja arkisissakin asioissa. Olet helmi! En varmaan ole ikinä sulle muistanut mainita lukevani tätä aina joskus :)
    Terkuin Saara M.

    VastaaPoista
  2. Onnea 1-vuotis synttäreiden johdosta.Aika rientää muistan kun kerroit että olit päättänyt onnistua blogin teossa.Onnea! Olen mukana arvonnassa ilman muuta.On ihanaa lukea sinun blogiasi.Terveisin Bg

    VastaaPoista
  3. Tätä blogia on kiva seurata, kuten olen aikaisemminkin todennut. Ihania kuvia ja pieniä ajatuksia!
    Kilpailussa mukana, tietty :)
    -sini

    VastaaPoista
  4. Ihana vuosi, oon niin iloinen että päätit ryhtyä moiseen.
    oot helmi <3
    mä tykkään tämmösistä blogeista. (ompelukoneissa musta ei ole apua :( )
    mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  5. Onnea yksivuotiaalle blogille ja sen ihanalle pitäjälle! Tykkään sun blogista tosi paljon - kuvista ja ajatuksista arjen pienistä iloista. Ja osallistun ehdottomasti arvontaan!

    Ompelukoneissa mustakaan ei ole apua... oma kone on myös tosi huono.

    VastaaPoista
  6. Onnea yksivuotisuudesta! Mulla menikin oman blogin vuosipäivä ihan ohitse, sen kunniaksi osallistun arvontaan :)

    Meillä on ompelukoneena joku Pfaffin malli, ostettu käytettynä Tampereelta Mansen tikistä. Voin suositella. Paikallisessa liikkeessä kohtelivat miestä (varmaan hieman sama efekti kuin nainen autokaupassa) niin yliolkaisesti ettemme toista kertaa uuden koneen ostoon suunnanneet. Tampereella myyvät itse kunnostamiaan koneita kahden vuoden vaihtotakuulla, ensimmäisen koneen vaihdoimme, mutta tämän nykyisen kanssa tulen hyvin toimeen. Tai sanotaan, että nyt vika ei ainakaan ole koneessa vaan ompelijassa ;)

    VastaaPoista
  7. ONNEA yksivuotiaalle!ja mun täytyy myös sanoa että on ollut ihana seurata blogiasi tämä vuosi,vaikka tapaamme tai ainakin soittelemme päivittäin on aina jotain uusia juttuja ja ajatuksia kirjattuna ylös blogissasi mitä ei tule arjen pyörityksessä mainittua!blogisi on yhtä lämminhenkinen ja mahtava niinkuin olet ystävänä!kiitos siitä!juu ja arvonnassa tietty mukana!m

    VastaaPoista
  8. Saara M: Sinä siellä :) Voi mitä ylistyssanoja. Kun aloitin blogin toivoin jotakin tuollaista, mutta en osannut ajatella että se oikeasti on toteutunut!

    BG: Aika rientää todellakin. Justhan me teillä oltiin virpomassa :) Kiitos onnitteluista!

    sini: Kivaa sinä siellä! Kommentoi vaan useammin! Olis kiva saada sun huumoria peliin :) No, ymmärrän kyllä että aikaa voi laittaa muuhunkin. Kiitos muuten viimeisestä. Ollaan pelattu yhtä askartelemaasi peliä monesti.

    shys: Dänks dänks Sun blogissa tekstit on kyllä parhaita kun tässä mietin millaisista blogeista tykkään.

    Pamela: Ei ompelijoissa ole mitään vikaa, koneissa vain! Munkin koneessa oikeasti on vikaa. Mestariompelijatkin olis ihmeessä sanon minä :) Kaikkea hyvää vauvalaan :)

    Minna: Hauskaa, sun blogilla kans on ollut 1 v. päivä? Onnea onnea! Tuo sun vinkkaama paikka kuulostaa hyvälle. Paitsi se miessyrjintä. Taitaa olla edullisempi ratkaisu tuo. Ja kierrätys aina hyvä. Pitäis keksiä asiaa Tamperelle.

    m: Voi kiitos <3 Niin, pistää vaan pohtimaan että kuinka paljon multa jää pimentoon. Että eikun blogi pystyyn? :) Voin tulla jeesaamaan.

    VastaaPoista
  9. happy happy first birthday tila!!!

    about sewing machines: i don't know much,which is why I've been doing a bit of research lately. this singer gets really good reviews... if you're a beginner like me. it's also on 50 percent sale: http://www.amazon.de/Singer-Mercury-8280-8280P-Nutznaht-N%C3%A4hmaschine/dp/B000N5PN36/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1269462023&sr=8-2.

    for more advanced sewing, everybody loves their pfaff, but those can get really expensive.

    VastaaPoista
  10. T arvonnassa mukana :)

    VastaaPoista
  11. Isa: Thank you for the congrats! And thank you so much for writing all the information for me!

    T: Arvaankohan oikein kuka T siellä :) Kyllä varmaan. No, jos voitat, olen yhteyksissä ja kyselen :) Nyt muuten en ole enää ollenkaan varma kun alan miettimään vaihtoehtoja!

    VastaaPoista
  12. Onnea yksivuotiaalle blogille täältäkin! Tykkään sun tavasta kertoa teidän arjesta ja tykkään myös erikoisen paljon valokuvista blogissa. Varsinkin niistä, jotka on otettu siellä teidän retkipaikassa, jonne minäkin niin kovasti kaipaan. Eniten tykkään kuitenkin blogin kirjoittajasta! (Ja osallistun ehdottomasti arvontaan)

    VastaaPoista
  13. Kiitos Hemppa! Kiva kuulla mistä olet tykännyt. Sulla on kans blogissa mun mielestä hyvät tekstit, kuvat ja skräppäys on tyylikästä ja olet hieno ihminen. Hyvä hyvä, jatkossakin kuvia sieltä lempipaikalta tulee :)

    VastaaPoista
  14. Onnea vielä jälkikäteen blogisi synttäreistä. Tykkään kovasti siitä ja hienosta asenteesta, joka välittyy sivuilta. Pieni on kaunista ja kauneus yksinkertaisissa elämän asioissa. Sattumalta tänne löysin, mutta nyt aina käyn kurkkaamassa kuulumisia. a-m

    VastaaPoista
  15. Kivaa olet taas täällä a-m. Laitoin sinut kans mukaan arvontaan.

    VastaaPoista