sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

nuorvoimaa -- teenpower

eilen olin koko päivän nuorten parissa hyvinkäällä eräässä tapahtumassa. tämä matka antoi paljon ajateltavaa. yhä enemmän rakastan ja rakastan niitä tyttöjä joiden kanssa olen tekemisissä. kuvat ovat palvelutoimintapisteestä, jossa teimme ulkokäyttöön tulevia pääsiäiskoristeita riihimäen kaupungille. yesterday i spent the whole day with some teenagers at a happening in hyvinkää. this trip gave lots to think about. more and more i love the girls with whom i do things. the pictures are from a service project in which we made some outdoor easter decoration to the city of riihimäki.

eräs toiminta jäi kovasti mieleeni ja oli ainakin meidän tyttöjen suosikki ja huomasin että muutkin teini-ikäiset arvosti sitä ja avautui siinä. se oli itsetuntemusaiheinen. vakavaa ja hauskaa keskustelua ja harjotuksia itsevarmuudesta, omanarvontunnosta, tunteista ja siitä kuinka toisen negatiivisia tunteita ei kannata eikä myöskään tarvitse siirtää omiksi tunteiksi. kun joku on pahalla päällä kohdatessasi hänet, mietitkö mistä hän on suuttunut sinulle? there was an activity that was the favorite one at least for our girls and i noticed that some other teenagers also appreciated it and were open to talk. it was about knowing yourself. fun and serious discussion and games about self confidence, self-esteem, feelings and how you shouldn't and don't need to take somebody else's negative feelings to become your feelings. when you meet somebody who is angry/in a bad mood, do you start thinking if or why is she/he angry at you?

6 kommenttia:

  1. Tarvittais kyllä tuommoista toimintaa aikuisillekin.

    Oletko nykyään nuorissa naisissa? Onko niitä Neitsarilla?

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniita vitsoja! Hyvä neuvo muuten tuo negatiivisten tunteiden välttäminen. Minä ainakin ajattelen melkein aina, että olen jotenkin syypää muiden kiukkuihin, miksiköhän?
    terv: A-M
    ps. Tänään aiotaan kokeilla niitä kuorrutettuja muffinsseja, jonka ohjeen laitoit tänne.

    VastaaPoista
  3. Tuittu kivaa olet eksynyt mun blogiin. Olen ollu Nuorten naisten johtaja nyt vajaat kaks vuotta. On meillä tyttöjä. Määrä aina vaihtelee + osa käy muualla. Toiminnat Haagan kans yhteiset.

    A-M: Musta tuntuu että tuo on varmaan kaikille luontainen reaktio aika monissa tilanteissa. Mulle ainakin. Pahalla mielellä olevalta vois kysyä et onko kaikki kunnossa, mutta ei kannata heti anteekspyydellä :) ellei ole syytä mielessä. Minulla täällä leipiä menossa kohta uuniin. Katsotaan onnistuuko :/

    Shys: Oui oui!

    VastaaPoista
  4. Voi että mua harmitti, et Jusa ei ollut osallistunut noihin toimintoihin! Kuulin, että siellä oli ollut tosi hyviä pisteitä/luokkia. Mut sitä yritetään olla jotenkin niin kovaa,et "uskalletaan" lähteä toimintojen aikaan kaupungille... Itsehän jäi sitten noista kivoista toiminnoista paitsi.
    -sini

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti joitain juttuja vielä käytettäis uudestaan. Esim se itsetuntemusjuttu. Ja kuten Tuittu sanoi olis hyvä ihan kaikenikäisille!

    VastaaPoista