keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

apinalamppu -- a monkey lamp

pari päivää sitten meidän kotiin muutti korjattavana ollut apinalamppu, joka herättää minussa hilpeyttä. se seisoo nyt mieheni yöpöydällä, jossa on muutakin miehistä laitteistoa: kaiuttimet, taskulamppuja, johtoja ja energiavalo ainakin. our monkey lamp moved back to our home after some necessary repairs. the lamp makes me laugh. it stands now on my husband's table where there is also some other manly apparatus: speakers, flashlights, cords and an energy lamp.
kihlauduttuamme toukokuussa 2003 aloimme juttelemaan tulevan yhteisen kotimme ilmeestä. meille tuli melkein riita kun näin apinalampun. "sitä en kyllä kotiini halua". minun pedinvieruslamppu oli tämä valkoinen. pelkäsin mitä muuta M haluaisi kotiimme. hän taas pelkäsi että kodista ei tulisi ollenkaan hänen näköisensä. niin, kaikkien on tärkeää viihtyä. loppupelissä ongelmia ei koskaan tullut. nyt oikeastaan tykkään apinalampusta!! after our engagement in may 2003 we had a discussion about the look of our home together. we almost had a fight when i saw the monkey lamp. "i'm not going to take it into my home". my bed side lamp was this white one. i was afraid M will want some other weird stuff in our home. he was concerned that the home wouldn't look/feel like his home. yes, everybody needs to feel ok at home. after all we've never had problems with this. now i actually like the monkey lamp!!

11 kommenttia:

  1. IHANAN NÄKÖINEN APINALAMPPU.VOI ETTÄ MINUA NAURATTI TEIDÄN RIITA LAMPUSTA.MEILLÄPÄ ON VANHA MIEHENI ISOISÄN ITSETEKEMÄ MAHAKELKKA OLLUT RIIDAN AIHEENA 21 VUOTTA.NYT SE ON PIILOSSA ERÄÄN KAAPIN ALLA OLOHUONEESSA!!!
    HYVÄ ETTÄ SAITTE APINALAMPUN KORJATTUA.BG

    VastaaPoista
  2. Kummallista, miten joistain kamalista esineistä tuleekin rakkaita, kun ne tulevat rakkaan ihmisen kylkiäisenä. Meiltäkin löytyy sellaisia. Tai niin varmaan kaikilta, ainakin toivottavasti.

    VastaaPoista
  3. ihana juttu. :D apinalamppu näkyy kyllä olevan aika uskomaton. ei ihme, että se kirvoitti keskustelua...

    VastaaPoista
  4. BG: Jo itse tuo nimike mahakelkka kuulostaa niin hauskalle. En edes tiedä mikä se on. Ja se vielä että se on teidän sängyn alla :D

    Minna: Mistä tuo mainitsemasi ilmiö johtuu? Rakkaudesta? Vai muutun salakavalasti? Etenkin M:n monet astiat on tulleet mun lemppareiksi. Apinalamppu lienee se kovin nieltävä pala oli jos materiaa ajattelen.

    Heli: Näkisit sen vielä ne varjostimet päällä. Ne on onneks kadonnu.

    VastaaPoista
  5. Tunnen itseni supertärkeäksi viehkeän apinan lailla!
    (älä kommentissasi kerro syytä. Kiitos.)

    VastaaPoista
  6. You should have seen the matching table!

    VastaaPoista
  7. Hmm. Ehkä sitä alkaa kasvaa samaan suuntaan?

    VastaaPoista
  8. Vai vaan tottuu ;) Kaikkeen tottuu sanotaan! Tykkään sun sama suunta ajatuksesta ja kasvamisesta.

    VastaaPoista
  9. tämä sai hymyilemään :). näitä juttuja, pienempiä ja suurempia taitaa olla meillä kaikilla. harva vaan osaa laittaa niitä sanoiksi näin hauskasti!

    ei ehditä tällä(kään) kertaa näkemään, kun meille tuli yllättävä lomareissu amerikkaan ensi viikolla! ehkä sitten kesällä voitas tulla kylään.

    VastaaPoista
  10. :) Kiitti! No voi harmi kun ei pystytä enää tapaamaan, mutta kuulostaa mielenkiintoiselle teidän ex tempore reissu! Tervetuloa kesällä!

    VastaaPoista